3
Mayıs
2024
Cuma
UŞAK

"Enstrüman ve Eller" konulu heykel sergisi

Uşak'ta Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi'nde "Enstrüman ve Eller" konulu heykel bahçesi projesi, düzenlenen bir sergiyle sanatseverlerin beğenisine sunuldu. 

Heykelcilik dersi öğretmeni Osman Özendaş yönetiminde ahşap, metal ve alçı malzemeleri kullanılarak yapılan 11 tanesi rölyef toplam 35 parçadan oluşan heykel sergisinin açılışı, Vali Kayhan Kavas ile İl Emniyet Müdürü Cafer Şahin ve İl Milli Eğitim Müdürü Recep Düzgün tarafından yapıldı. Uşak'ta ilk kez böyle bir çalışma yapıldığını ve her yıl bu tür sergilerle öğrencilerin sanata olan ilgisini arttırmayı amaçladıklarını söyleyen, Anadolu Güzel Sanatlar Okulu Heykelcilik Öğretmeni Osman Özendaş, "Uşak'ta öğrencilerimizin derslerde başarılı bir şekilde aldıkları eğitim sonunda bu eserler ortaya çıktı. Bu eserleri de Uşak halkının görmesini istedik. Öğrencilerimiz, çalışmalarında ahşap, metal ve alçı kullanarak bu büstleri ve enstrümanları yaptı. Derste kendi arkadaşlarını model alarak yaptıkları bu büstler öğrencilerimizin bir el emeği. Önümüzdeki yılda yine bu tür bir sergimiz olacak ve yapmaya devam edeceğiz" dedi. 

Vali Kayhan Kavas ise "Öğrencilerimizin yıl boyunca derslerde çalışarak elde ettiği bu başarıyı hep beraber görebiliyoruz. Arkadaşlarımızın yaptığı çalışmaları takdir ediyorum" diye konuştu. 

2006-2007 eğitim öğretim yılı boyunca heykel dersi kapsamında 20 öğrenci tarafından yapılan 35 parça eser, Tiritoğlu parkında "1. Eğitim, Şenliği" kapsamında 2 gün boyunca ziyarete açık kalacak.
iha
Yayın Tarihi : 6 Haziran 2007 Çarşamba 15:10:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Rıza ERCAN IP: 85.100.11.xxx Tarih : 27.06.2007 01:09:27
Sizi açmış olduğunuz bu sergiden dolayı tebrik ederim.Sayenizde sanat yeni sanatçılar kazanıyor.Başarılarınız devamını dilerim Osman Bey. Nice güzellikler dolu sergilere