2
Mayıs
2024
Perşembe
UŞAK

15 ay çöp sorunu olmayacak

Uşak Belediyesi için önemli olan temizlik ihalesi gerçekleşti. Hastürkler Tic. Ltd. Şti. 15 aylık temizlik ihalesini kazanan firma oldu.

İhalenin kesinleşmesi ile beraber kentin temizliği adına önemli bir adım daha atılmış oldu. Konu hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Ali Erdoğan, sürecin bu şekilde sonlanmasının ardından işlerin daha iyi ilerleyeceğini kaydetti. İhaleler ile ilgili yaşanan yasal süreç nedeniyle daha önce sıkıntı yaşandığına vurgu yapan Başkan Ali Erdoğan, " İhale süreçlerinin ardından alınan nihai karar kentin temizlenmesi ile ilgili sorunların kökten giderilmesine neden oldu. Daha önce olduğu gibi belediyemiz kentin daha temiz ve güzel olması adına denetimlerine aralıksız devam edecektir" dedi. Belediyenin sorunlu bir dönemde krizi iyi yönettiğinin altını çizen Başkan Erdoğan, kentin sıkıntıya düşmemesi için olağanüstü çaba sarf ettiğini anlattı. Uşak'ta kentin temiz olması adına belediyenin son yıllarda yaptığı çabalara da dikkat çeken Başkan Erdoğan, " Temiz bir kentte yaşayan bireyler kentte yaşamaktan daha çok zevk alırlar. Her yönü ile temiz bir kent yaratmak adına belediyemiz projelerini iyi yönetti. Bu kapsamda Karaağaç Mahallesi'nde yer alan çöp deponi alanını rehabilite çalışmalarımız devam ediyor. Yeni katı atık sahamız ile de çöp sorunu ilimizde bir daha konuşulmayacaktır" şeklinde konuştu.

HASSASİYETLE YAKLAŞIYORUZ

Kentin temiz olması için bütün birimler ile hassas bir çalışma içinde olduklarını ifade eden Belediye Başkanı Ali Erdoğan, "Uşak Belediyesi temizlik bakımından örnek illerin başında yer almaktadır. Yapılan çalışmalarımız ile hiçbir noktada temizlik adına bir sorun yaşamamaktayız. Gerek kentin içi gerekse katı atık deponi alanları konusunda yaptığımız çalışmaların meyvelerini aldık. Öncelikle kent içi temizlik için yaptığımız titiz çalışmaları bütün zorluklara rağmen halkımızın şikayeti olmadan başarılı bir şekilde gerçekleştirdik. Kentimizde son zamanlarda yaptığımız temizlik ihalelerinde yaşanan yasal süreç her ne kadar uzun sürse de bu konuda belediye olarak hemen müdahil olduk. Kentimizin hiçbir noktasında bu sıkıntının yaşanmaması adına verdiğimiz çabaların sonuçlarını en iyi şekilde aldık. Şimdi ise 15 aylık kesinleşen ihale sonucu ile temizlik için bir aşama daha kaydedildi. Diğer yandan katı atık deponi alanları konusunda attığımız olumlu adımlar neticesinde iyi bir noktaya geldik. Çok kısa bir zaman sonra eski çöp deponi alanımız piknik alanı olarak kentimiz hizmetine girecek. Yeni deponi alanı ise modern bir şekilde bir daha kentin eksiklik yaşamamasına neden olacak" dedi 

iha
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2013 Salı 18:22:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?