2
Mayıs
2024
Perşembe
UŞAK

19 Eylül Gaziler Günü

19 Eylül Gaziler Günü Uşak'ta çeşitli etkinliklerle kutlandı. 

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e 19 Eylül 1921 tarihinde Gazi ünvanı ve Mareşal rütbesinin verilmesi sebebiyle bu yıl 86.'sı kutlanan Gaziler Günü sabah saatlerinde Uşak Valiliği önünde törenle başladı. Törene Uşak Vali Vekili Haldun Aksalman, İl Jandarma Alay Komutanı Jandarma Kıdemli Albay M. Ruhi Candan, Uşak Belediye Başkan Vekili Uğur Özköse, Muharip Gaziler Derneği Uşak Şubesi üyeleri, şehit ve gazi yakınları ile öğrenciler katıldı. 

Tören,Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başladı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Muharip Gaziler Derneği Uşak Şube Başkanı Şakir Çakır, 19 Eylül Gaziler Günü'nün 86. yıldönümünü gururla kutladıklarını belirterek "Milletlerin tarihlerinde gurur günleri vardır. Ama Türk Milleti'nin gurur günleri hepsinden fazladır. Dünya tarihinde hiçbir ülke bu kadar gururu bir arada yaşamamıştır" dedi. İç ve dış düşmanlar ile hainlere sesleniyoruz. Yeri geldiğinde daha önce olduğu gibi yine tarihe altın sayfalar açmaya hazırız. Al bayrağımızı çiğnetmedik, çiğnetmeyeceğiz. Bize çizmelerimizi giydirmeyin" dedi. Törende daha sonra 9 gaziye Vali Vekili, Alay Komutanı ve Belediye Başkan Yardımcısı tarafından rozet takıldı. Törenin ardından protokol üyeleri Gaziler Derneği'ni ziyaret etti.

iha
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2007 Çarşamba 16:22:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hazal aksoy IP: 85.99.130.xxx Tarih : 2.10.2007 13:06:31

bu gunu sadece senede bır defada hatırlasalarda tesekkur ederız.Ama sadece ozel gunlerde dusunulmesı bana pek mutluluk vermıyor.gazı olmak sadece savasta gorunur yara almak degıldır.GAZI ve sehıt aılelerıne daha fazla destek olunması kanaatındeyım.Onlara her sekılde unutulmadıklarını gostermenız gerkemektedır.