7
Mayıs
2024
Salı
UŞAK

2 gölet için kamulaştırma

Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın "Bin Günde Bin Gölet Projesi" kapsamında yer alan Uşak'taki iki gölet için kamulaştırma kararı alındı.

Proje kapsamında Uşak'ın Eşme ilçesindeki Karacaömerli ve Dervişli göletleri için bakanlığın kamulaştırma işlemlerinin yapılabilmesi maksadıyla kamu yararı gözetilmesi kararı alındığını belirten Olta Balıkçılığı Federasyonu Başkanı İsmail Atalay, göletlerin 2013 yılı içinde yapımına başlanacağını söyledi. Kamulaştırma kararının Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu tarafından onaylandığını da belirten Atalay, "Bakanlık proje aşamasında olan her iki göletin inşaat ihalesinin 2013 yılında yapılacağını duyurdu. Bu iki gölet sulamanın yanı sıra sucul hayatın ve ilin balık popilasyonunun artmasına katkı sağlayacak. Federasyon olarak alınan kararın Eşme için yararlı olacağını düşünüyoruz" dedi. 

Bu arada Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın bin günde bin gölet projesi kapsamında yer alan Karacaömerli göleti tamamlandığında  bin dekar, Dervişli Göleti hizmete alındığında ise bin 30 dekar olmak üzere toplam 2030 dekar tarım arazisinde sulu tarım yapılabilecek .

iha
Yayın Tarihi : 12 Eylül 2012 Çarşamba 18:08:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?