7
Mayıs
2024
Salı
UŞAK

2 yılda 26 madalya kazandı

Uşak'ta yaşayan ve yaklaşık iki yıldır maraton koşularına katılan Akın Yeniceli bugüne kadar 26 madalya kazandı. Maraton koşan çiftçi olarak tanınan Akın Yeniceli son katıldığı ve Türkiye Atletizim Federasyonu tarafından Alanya'da düzenlenen koşuya 62 yaşındaki babası Şakir Yeniceli ile birlikte katıldı.

Uşak'ın Banaz ilçesine bağlı Çorum köyünde ailesiyle birlikte yaşayan ve köyde çiftçilik yaparken traktörlerle yarışan Akın Yeniceli iki yıldır maraton koşularına katılıyor. 25 yaşındaki Akın Yeniceli, 26 Şubat'ta Alanya'da yapılan 13. Uluslararası Atatürk Yarı Maratonu ve Halk Koşusu'nda 62 yaşındaki babası Şakir Yeniceli ile birlikte katıldı. Yarışlarda Akın Yeniceli 18-39 yaş gurubunda üçüncü olurken, babası Şakir Yeniceli de 5 55 yaş ve üzeri masterler kategorisinde yedinci oldu. İki yılda katıldığı yarışlarda toplam 26 madalya kazanan Akın Yeniceli hedefinin Milli Takıma seçilmek olduğunu söyledi. Son yarışta oğlu ile birlikte yarışlara katılarak masterler kategorisinde yedinci olan baba Şakir Yeniceli ise yarışa oğluna destek olmak amacıyla katıldığını söyledi. Baba oğul aynı yarışmada farklı kategorilerde yarışmanın heyecanını yaşadıklarını belirten ikili yarışlara köyde birlikte hazırlandıklarını da ifade ettiler. Köyde çobanlık yaptığını belirten baba Şakir Yeniceli, oğlunun iki yılda 26 madalya kazanmasından gurur duyduğunu ifade ederek bundan sonraki tüm yarışlara oğluyla birlikte katılacağını da belirtti.

62 yaşındaki babasının kendisine destek olmak için Alanya'daki yarışa katılmasının kendisine moral verdiğini ifade eden Akın Yeniceli ise "İki yıldır katıldığım tüm yarışlarda kendimi biraz daha geliştiriyorum. Alanya'daki son yarışta hatalı çıkış yapmasaydım birinci olacaktım. Ancak babamın benimle birlikte Alanya'ya gelip masterler kategorisinde yarışması bana moral verdi. Yarışlara çoğu zaman köyde babamla hazırlanıyoruz. Bundan sonraki yarışmalara da beraber gideceğiz. Babam yarışa katılmasa dahi bana destek olmak için yanımda gelecek. Baba oğul koşmak ayrı bir zevk veriyor. Bizi gören herkes takdirle karşılıyor. Hedefim Milli Takıma seçilebilmek" dedi
 

iha
Yayın Tarihi : 5 Mart 2012 Pazartesi 17:50:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?