3
Mayıs
2024
Cuma
UŞAK

20 yıldır küs olan çift barıştı

Uşak'ta, aynı evde yaşamalarına rağmen 20 yıldır birbiriyle konuşmayan 9 çocuk 32 torun sahibi 54 yıllık evli çifti gazeteciler barıştırdı. 

Uşak merkeze bağlı Derbent köyünde yaşayan Celal Şahin (80) ve Fadime Şahin (78) yıllar önce bir anlaşmazlık nedeniyle küstü. Yaklaşık 20 yıl hiç konuşmayan, ayrı odalarda yaşayan ve yemeklerini ayrı yapan çift tüm uğraşlara rağmen bir türlü barışmadı. Yaşlı çiftin küs olması ailesini ve sevenlerini derinden üzerken çiftin boşanmak için de hiçbir girişimde bulunmadığı bildirildi. Yıllardır küs olan ve hiç konuşmayan Celal Şahin ile Fadime Şahin'i bugün kendileri ile röportaj yapmaya giden gazeteciler barıştırdı. Uzun uğraşlar sonucu birbirleriyle konuşmayı kabul eden yaşlı çift bundan sonra daha iyi geçinmek ve kavga etmeme konusunda birbirlerine söz verdi. 

Geçimini çiftçilik yaparak sağladığını ve uzun yıllar düğünlerde ''yarenlik'' yaptığını ifade eden Celal Şahin, ''Evliliğimizin ilk yıllarında her şey yolundaydı. Daha sonra anlaşmazlık çıkmaya başladı. Yılın altı ayı küs altı ayı barışık yaşıyorduk. Sonra aramızdaki anlaşmazlık arttı" dedi. 1953'te evlendiğini belirten Celal Şahin, şöyle konuştu: "11 çocuğum oldu, ikisi vefat etti. Kaç torunum var sayısını bilmiyorum. Hepsi de beni seviyor. Evin ihtiyaçlarını alıp koyuyorum o pişiriyor bende yiyorum. 

Konuşmaya çalıştığımda ise konuşmak istemiyor. Allah'ım düşmanımın başına bile böyle bir şey vermesin. Çok zor bir durum. Muhtar ve çocuklarım barıştırmak için uğraştı ama barışmadık. Ben istiyorum ama eşim barışmak istemiyor. İnsan ailesiyle küs yaşamak ister mi ? Herkes barışmamızı istiyor ne bayramlarda ne başka bir zaman hiç elimi bile öpmedi. Ben ondan büyüğüm." 

AYRI ODADA YAŞAMAK ŞARTIYLA BARIŞIRIM 

Kocasının kendisine kötü davrandığını ve barışmak istemediğini ifade eden Fadime Şahin ise "Bana çok ağır, yüzüne bakılmayacak laflar etti. 15 yıldır böyle yaşıyoruz. Zor oluyor ama ben barışmak istemiyorum" dedi.
Bunun üzerine gazeteciler Fadime Şahin'e barışmaları için uzun süre ikna etmeye çalıştı ve yaşlı kadın şartlı olarak barışmayı kabul etti. 

Fadime Şahin bundan sonra eşinin kendisine kötü davranmaması halinde barışacağını ifade ederek "Eğer benimle kardeş gibi ayrı odada yaşayacaksa barışırım. Ben hastayım dizimin biri ameliyatlı. Yemeğimi yapıyorum çocuklara gelip gidiyorum. Ayrı odada yaşayacaksa bana zararı olmayacaksa ve kötü davranmazsa olur."
Bunun üzerine kocası Şahin, "Ben hiç sana bir hatır sormayayım mı ?" deyince eşi "sorabilirsin" diyerek ortamı yumuşattı ve "Bundan sonra düzgün durursa belki selamını alırım. Bak sizin yanınızda burada söz verip de evde kavga edecekse hiç gerek yok" diyerek kocasının barışma isteğini kabul etti. 

ÇOK SEVİNDİK 

Şahin çiftinin oğulları Hakkı Şahin ve eşi Fadime Şahin de ebeveynlerinin barışmasına çok sevinerek barışmalarını sağlayan gazetecilere teşekkür etti. 

İkili arasında yaşanan bu şartlı barışma olayından sonra çiftin oğulları Hakkı Şahin, anne ve babasının elini öperek mutluluğunu dile getirdi. Hakkı Şahin barışma sonunda "Bundan daha büyük bir mutluluk olmaz. İnsanın anne babasıyla beraber olması kadar güzel bir şey yok. Gün gelip ağlıyorduk. Yemek yerken dahi ayrılık vardı. 
Bayramlarda düğünlerde eller bir aradayken biz ayrı kalıyoruz. Bundan sonra daha iyi olacak bu güne kadar yaptıkları yanlışlıkları inşallah yapmayacaklar. Bizde yanlış yapmamaları için kendilerine yardımcı olacağız" dedi.
Hakkı Şahin'in eşi gelin Fadime Şahin ise "Her zaman onların mutlu olmasını istiyoruz. Onların barışması bir arada olması bizi mutlu ediyor" diye konuştu. 

Köy Muhtarı Hüseyin Kılıç da yaşlı çiftin barışmasına çok sevindiklerini ifade ederek tekrar küsmemeleri için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Aralık 2007 Perşembe 17:46:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?