8
Mayıs
2024
Çarşamba
UŞAK

2012'de hizmete girecek

Uşak Belediyesi, Ünalan Mahallesi’ndeki iki katlı tarihi binayı restore ederek yarenlik geleneğini yaşatacak. Başkan Ali Erdoğan, tarihi yapıdaki restorasyon çalışmalarının tamamlanmak üzere olduğunu belirterek, ‘İslamoğlu Kültür Evi’ adını verecekleri binada kentin kültürel değerlerini yeni nesillere aktaracaklarını söyledi.

Uşak Belediyesi kent merkezinde bulunan tarihi yapıların restore edilerek yeniden topluma kazandırılması için çalışmalarını sürdürüyor. Daha önce tarihi ‘Yörük Evi ve Dokur Evi gibi yapıları restore ederek kente kazandıran belediye şimdi de tarihi ‘İslamoğlu Kültür Evini’ restore ettiriyor. Uşak ve yöresinde yaygın olan yarenlik kültürünü yaşatmak ve gelecek kuşaklara aktarmak isteyen belediye, tarihi İslamoğlu Kültür Evi’ni 2012 yılında hizmete açacak. Ünalan Mahallesi’nde bulunan tarihi taş binayı restore ederek “İslamoğlu Kültür Evi” adıyla hizmete açacaklarını belirten Uşak Belediye Başkanı Ali Erdoğan, restorasyon çalışmalarının yaklaşık 300 bin TL’ye mal olacağını söyledi.

Fen İşleri Müdürlüğü Üst Yapı Birimi kontrolünde sürdürülen restorasyon çalışmalarının yıl sonuna kadar tamamlanacağını kaydeden Erdoğan, “Yaklaşık 165 metrekare bahçesi bulunan binanın restorasyonu tamamlandığında yöremize has yarenlik ve İslamoğlu kültürüne burada yaşatacağız. Dış cephe duvarları örülen, orijinaline uygun olarak taş işçiliği bitirilen binanın alt yapısı da tamamlanarak, Kanalizasyon, su ve elektrik tesisatları döşendi. İlimizin önemli bir kültürel zenginliği olan yarenliği yaşatıp gelecek kuşaklara aktarmak istiyoruz. Yöremize has oyunlar, ozanlarımızın atışmaları, yüzük oyunları gibi önemli geleneklerimiz var” dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 11 Kasım 2011 Cuma 22:49:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?