2
Mayıs
2024
Perşembe
UŞAK

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, tüm yurtta olduğu gibi Uşak'ta da coşkuyla kutlandı. Törende Uşaklı gazeteciler terörü protesto etmek ve Türk Askerini moral vermek amacıyla makinelerini yere bırakıp askeri tören kıtasını alkışladı. 

Uşak Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen tören, Vali Kayhan Kavas, Belediye Başkan vekili Ahmet Karagöz, Garnizon Komutanı Kıdemli Jandarma Albay M. Ruhi Candan'ın halkın bayramını kutlamasıyla başladı. Cumhuriyet Meydanı'ndaki törene Vali Kayhan Kavas, Belediye Başkan Vekili Ahmet Karagöz, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Kıdemli Ruhi Candan, Uşak Milletvekili Nuri Uslu, Cumhuriyet Başsavcısı Burhan Çobanoğlu ve diğer protokol üyeleri ile vatandaşlar katıldı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği törende resmi geçit töreni sırasında Uşaklı gazeteciler askeri tören kıtası geçiş yaptığı sırada tek sıra Halide dizilerek makinelerini yere bıraktı ve Mehmetçiği alkışladı. Geçtiğimiz hafta Hakkari'de şehit düşen Uşaklı Asteğmen Mehmet Bozkuş'a saygı ve terörü protesto etmek amacıyla makinelerini yere bırakan gazetecilerin bu tepkisi takdir topladı. 

Törende konuşan Vali Kayhan Kavas, "Cumhuriyetimiz'in 84. kuruluş yıldönümünü tüm yurtta coşkuyla kutluyoruz. Ülkemizin bölünmez bütünlüğü için terörle mücadele esnasında şehit düşen bütün vatan evlatlarımız için tek vücut haline gelen ulusumuzun göstermiş olduğu duyarlılık ve Cumhuriyete sahip çıkma bilinci, milletimizi birbirine kenetlemiş, birlik ve beraberliğimizi dosta düşmana göstermiştir. Unutmamalıyız ki Vatanımızın bütünlüğü ve ulusumuzun birliği, ancak; demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan, Türkiye Cumhuriyeti'nin çatısı altında sağlanabilecektir. Türk Vatanının ve ulusunun ebedi varlığına ve büyük Türk Devletinin bölünmez bütünlüğüne karşı tüm saldırılar, bizi çağdaş ve uygarlık yolundan asla geri döndüremeyecek, büyük Atatürk'ün ilke ve inkılapları çağdaş Türkiye Cumhuriyeti'nin yolunu aydınlatmaya devam edecektir. Birlik ve beraberliğimiz devam ettiği sürece, huzur ve güven ortamında başarılarımız kesin olacaktır. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın."diye konuştu.
Öğrenciler tarafından Cumhuriyet ile ilgili şiir ve kompozisyonların okunduğu törenlere halk yoğun ilgi gösterirken resmi geçiş töreni ile kutlama töreni sona erdi.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2007 Pazartesi 13:36:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?