7
Mayıs
2024
Salı
UŞAK

29 girişimci sertifika aldı

UŞAK’TA 29 GİRİŞİMCİ SERTİFİKA ALDI

Uşak Ticaret ve Sanayi Odası (UTSO), KOSGEB ve İŞ-KUR'un ortaklaşa düzenlediği ‘Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ne katılan 29 girişimciye sertifikaları verildi.

Uşak Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenen sertifika törenine İş-Kur İl Müdürü Fevzi Büyükkaya, Uşak Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Ali Yıldırım ve serfika almaya hak kazanan girişimciler katıldı. Törende konuşan Fevzi Büyükkaya girşimcilik eğitiminin önemine değindi. Büyükkaya konuşmasında şunları söyledi; "KOSGEB'in verdiği bu kredide girişimcilerin eğitiminde katkı sağladığımız için mutluyuz. Girişimcilerimiz kent ekonomisine ve istihdama katkı sağlayacak. İlimizde istihdamın artmasını ve işsizliğin sona ermesini istiyoruz. Bu konuda kurum olarak gerekli çalışmaları ve eğitimleri vermeye devam ediyoruz. Açtığımız kurslar ile vasıfsız çalışan kalmamasına gayret ediyoruz. Bizim bu çalışmalarımızın yanında KOSGEB'in girişimcilere sunduğu fırsatlar gibi önemli noktalarda karşımıza çıkıyor. Girişimciler 'Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi' ile iş hayatlarına atılacaklar. Biz burada eğitim aşamasında yer aldık. Şimdi sıra girişimcilerimizde”

KOSGEB'in sağladığı imkanlardan girişimcilerin faydalanması için ellerinden geleni yaptıklarını kaydeden UOSB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Yıldırım, ise "Biz KOSGEB'in girişimcilerle ilgili çalışmalarına destek veriyoruz. Sertifika alan girişimcilerin yanında olacağız. Sertifika alan kursiyerler iş hayatına atıldıkları bu ilk girişimde başarılı olacaklardır. Bundan sonra Uşak olarak KOSGEB'in sağladığı imkanlardan yararlanmaya devam edeceğiz”dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2011 Cuma 17:42:05
Güncelleme :7 Ocak 2011 Cuma 17:49:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?