2
Mayıs
2024
Perşembe
UŞAK

3 bin eser görücüye çıktı

Uşak İl Milli Eğitim Müdürlüğü Halk Eğitim Merkezi'nin, bir yıllık çalışmalarını tanıtmak amacıyla düzenlediği yıl sonu sergisi, törenle açıldı.

Atatürk Kültür Merkezi Fuaye alanındaki serginin açılışını, Uşak Valisi Kayhan Kavas ile İl Milli Eğitim Müdürü Recep Düzgün gerçekleştirdi. Sergi açılışına Vali Kayhan Kavas’ın yanı sıra Belediye Başkanı Ali Erdoğan, Cumhuriyet Başsavcısı Burhan Çobanoğlu, İl Emniyet Müdürü Cafer Şahin ve çok sayıda davetli katıldı.

Sezon boyunca 6 bin 500 bin kursiyerin el emeği göz nuru dökerek yaptığı yaklaşık 3 bin parça çeşitli hediyelik eşya ve çeyiz ürünleri, sergiyi gezenler tarafından büyük ilgi gördü.

Serginin açılışında konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Recep Düzgün, "Halk Eğitim Merkezi'nde bu yıl 243 ayrı kurs açtık ve 6 bin 500 kursiyer bu kurslara katıldı. El emeği göz nuru dökülen ve benzeri sergilerde ortaya konulan ürünler hem çok estetik, hem de o ürünü işleyen kişinin duygularını taşıyor. Bu nedenle el ürünleri dünyada çok fazla ilgi görüyor. Biz de geleneklerimiz arasında bulunan el emeği ürünlerimizi halk eğitim merkezleri vasıtasıyla sürdürmek ve yaşatmak istiyoruz. Tüm kursiyerler ve eğitmenlerimize teşekkür ediyorum" dedi.

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Yener Öztop ise sergideki ürünlerin satışından elde edilecek gelirin kursiyerlere bırakılacağını belirterek, sergide, mutfak, bebek, salon takımları ve fiskos gibi ürünlerin bulunduğunu ve bu ürünlerin dikiş nakış ve ahşap boyama kullanılarak yapıldığını söyledi.
 

iha
Yayın Tarihi : 3 Haziran 2009 Çarşamba 10:43:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?