2
Mayıs
2024
Perşembe
UŞAK

3.Lig terfi maçları olaylı başladı

Türkiye 3. Futbol Ligi'ne Terfi 1. Kademe maçları bugün başladı. 

Kuşadası Özer Türk Stadı'nda oynanan Uşak Belediyespor-Manisa Kocaçeşmespor maçından sonra olaylar çıktı. Futbolcuların birbirine girdiği olayları polis güçlükle önledi. 

Türkiye 3. Futbol Ligi'ne terfi maçları olaylı başladı. Kuşadası Özer Türk Stadı'nda karşı karşıya gelen Uşak Belediyespor ile Manisa Kocaçeşmespor arasındaki karşılaşmanın ardından kavga çıktı. 

Büyük çekişme içerisinde geçen maçın 35. dakikasında Erkan Karabıyık'ın attığı golle 1-0 öne geçen Manisa Kocaçeşmespor, uzun süre karşılaşmayı önde götürdü. 85. dakikada Uşak Belediyespor atağında oluşan karambolde maçın hakemi Nurullah Akyıldız penaltı verirken, Manisa Kocaçeşmespor kaptanı Nurullah Akyıldız'a
da kırmızı kart gösterdi. 

Kısa süren bir gerginliğin ardından Akın Kozak'ın attığı golle Uşak Belediyespor 1-1'lik eşitliği yakalarken, maç uzatmaya gitti. Uzatmaların 102 ve 119. dakikalarında Engin Dağcı'nın 2 ve 112. dakikada da Ömer Atilla'nın bir golü ile Uşak Belediyespor maçtan 4-1 galip ayrılarak bir üst tura çıktı. Hakemin bitiş düdüğünün ardından saha içerisinde küfürleşmeye başlayan her iki takım oyuncuları, daha sonra tekme-tokat birbirine girdi. Kavgaya yedek oyuncular ve teknik heyette bulunanlar da katılınca saha bir anda karıştı. Kuşadası Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Asayiş ekipleri kavgayı güçlükle yatıştırırken, geniş güvenlik önlemleri alındı ve stada takviye ekipler getirildi. 

Soyunma odalarına kadar yansıyan kavganın ardından konuşan Uşak Belediyespor Teknik Direktörü Aydın Yalabık, zorlu geçen maçın ardından 3. Lig'e yükselme hedeflerinin devam ettiğini belirterek, maç sonundaki kavganın yenilgiyi hazmedemeyen rakipleri tarafından çıkartıldığını iddia etti. Manisa Kocaçeşmespor Teknik Direktörü Zeki Erguvan ise maçta 86. dakikaya kadar hiçbir şey olmadığını, ancak bu dakika penaltı verip, takım kaptanlarını oyundan atan hakemin olaylara sebebiyet verdiğini savunarak, çok iyi oynadıkları bir maçı hakemin yüzünden kaybettiklerini ve olayların tek sorumlusunun maçın hakemi olduğunu ileri sürdü. 

Türkiye 3. Futbol Ligi'ne yükselebilmek için Aydın bölgesinde oynanan 1. kademe maçları A Grubu'nda Muğla Yenimilasspor, Manisa Donatımspor, İzmir Urla Gençlikspor ve Isparta Üniversitespor; B Grubu'nda ise İzmir Çiğli Beldiyespor, Uşak Belediyespor ve Manisa Kocaçeşmespor yer alıyor.
İha
Yayın Tarihi : 9 Mayıs 2007 Çarşamba 22:53:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?