2
Mayıs
2024
Perşembe
UŞAK

30 yıllık hemşirelere plaket

Uşak İl Sağlık Müdürlüğü, 12-18 Mayıs Hemşirelik Haftası etkinlikleri kapsamında meslekte 30 yılını tamamlayan hemşire ve hasta bakıcılara plaket verdi. İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Taşçı törende Uşak’ta aile hekimliği uygulamasının kısa süre içerisinde başlayacağını söyledi.

Uşak Devlet Hastanesi’nde düzenlenen plaket törenine Vali Kayhan Kavas, Uşak Milletvekili Mustafa Çetin, Cumhuriyet Başsavcısı Burhan Çobanoğlu, Vali Yardımcısı Ertuğ Şevket Aksoy, İl Sağlık Müdürü Ali Taşçı, Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. İsmail Güneş ve hemşireler katıldı. Hastane yemekhanesindeki törende protokol için yere kırmızı halı serilmesi dikkat çekti. Törende hemşireler adına Başhemşire Fatma Yıldırım ile Türk Hemşireler Derneği Uşak Şube Başkanı Emine Kargın birer konuşma yaptı.

Törende konuşan Uşak Valisi Kayhan Kavas, Türk Hemşireler Derneği’nin Uşak’ta da şubesi bulunduğunu ifade ederek, hemşirelerin kutsal bir görev yaptığını söyledi. Sivil toplum kuruluşu olan Türk Hemşireler Derneği’nin hemşirelerin özlük hakları ve sorunlarının giderilmesine katkı sağlayacağını ifade eden Vali Kavas, toplumun hemşirelere daha fazla değer vermesi gerektiğini söyledi.

Hemşirelerin sağlık ekibinin en önemli unsurlarından biri olduğunu ve tedavi bakım uygulamasında anahtar rol oynadıklarını kaydeden İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Taşçı ise Uşak’ın en kısa sürede aile hekimli uygulamasına geçeceğini söyledi. Sağlıkta dönüşüm programının temelinde hasta odaklı hizmet anlayışı olduğunu belirten Ali Taşçı, “ Sağlıkta dönüşüm programının en önemli ayağı aile hekimliği uygulamasıdır. İlimizde aile hekimliği ile ilgili eğitim çalışmalarını tamamladık. Uşak olarak kısa süre içerisinde aile hekimliği uygulamasına geçeceğiz. Aile hekimliğindeki hedefimiz birinci basamak sağlık hizmetlerini profesyonel bir ruhla bireyin yaşadığı yerlerde koruyucu, tanı koyucu, tedavi ve rehabilite edici yönleri ile birlikte sunmaktır”dedi.

Konuşmaların ardından 30 yılını doldurmuş personele plaketlerini Vali Kayhan Kavas ve Mustafa Çetin ile diğer protokol üyeleri verdi

iha
Yayın Tarihi : 18 Mayıs 2009 Pazartesi 17:50:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?