8
Mayıs
2024
Çarşamba
UŞAK

324 kişi törenle belge aldı

MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ 324 KİŞİYE KALFALIK VE USTALIK BELGESİ VERDİ

Uşak Murat Arıtürk Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nün 2011 yılı Şubat ayı sınav döneminde kalfalık ve ustalık belgesi almaya hak kazanan 324 kişiye düzenlenen törenle belgeleri dağıtıldı.

Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen törene Vali Yardımcısı Fahrettin Göncü, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Sadettin Öztürk, Ticaret ve Sanayi Odası (UTSO) Başkanı Mustafa Kuvvet, belge almaya hak kazanan kursiyerler ile çok sayıda davetli katıldı. Mesleki Eğitim Merkezi’nde 153 ana meslek dalında bin 4 öğrencinin çıraklık, 452 öğrencinin ise kalfa ve ustalık eğitimine devam ettiğini bildiren Okul Müdürü Alaattin Tuncer, işyerlerinde çalışan personele yönelik mesleki geliştirme kursları da düzenlediklerini söyledi. Murat Arıtürk Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Alaattin Tuncer konuşmasında şu bilgileri verdi; “2011 Şubat dönemi kalfalık-ustalık sınavlarında; 193 kalfalık, 89 ustalık, 10 işyeri açma ve 32 usta öğreticilik olmak üzere 324 kişi belge almaya hak kazandı. 2010-2011 öğretim sezonu için Milli Eğitim Bakanlığı ile Türkiye İş Veren Sendikaları arasında mesleki eğitim işbirliği protokolü imzalanmıştı. Bu protokol gereği 3 adet meslek kursu düzenledik. Ağır ve tehlikeli işlerde çalışanlar için düzenlenen bu kurslar sonunda 827 kursiyere belge verdik. Merkezimizden belge alarak iş hayatına atılan tüm kursiyerlerimize işlerinde başarılar diliyoruz”dedi.

Ticaret Odası Başkanı Mustafa Kuvvet konuşmasında sanayicilerin ara eleman sıkıntısı yaşadığını ifade ederek Mesleki Eğitim Merkezi’nce açılan bu kurslara önem verilmesi gerektiğini söyledi. Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Sadettin Öztürk de kalfalık ve ustalık belgesi alanlara iş hayatlarında ahilik kültürüne uygun hareket etmeye davet etti.

Konuşmaların ardından belge almaya hak kazanan kalfa ve ustalara belgelerini Vali Yardımcısı Fahrettin Göncü ile UTSO Başkanı Mustafa Kuvvet ve Esnaf Odaları Birliği Başkanı Sadettin Öztürk verdi.

MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ 324 KİŞİYE KALFALIK VE USTALIK BELGESİ VERDİ
MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ 324 KİŞİYE KALFALIK VE USTALIK BELGESİ VERDİ
İHA
Yayın Tarihi : 22 Mart 2011 Salı 17:22:03
Güncelleme :22 Mart 2011 Salı 22:28:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?