7
Mayıs
2024
Salı
UŞAK

350 hastaya evde sağlık hizmeti

UŞAK’TA 350 HASTA EVDE SAĞLIK HİZMETLERİ UYGULAMASINDAN FAYDALANIYOR

Uşak İl Sağlık Müdürü Dr. İsmal Alkan, evde sağlık hizmeti uygulaması kapsamında il genelinde yatağa bağımlı hastalar başta olmak üzere çeşitli nedenlerden dolayı toplam 350 kişiye kendi ev ortamlarında kaliteli, etkin ve güvenilir sağlık hizmeti sunduklarını söyledi.

Dr. İsmail Aklan, Sağlık Müdürlüğü bünyesinde Evde Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Merkezi olşuturduklarını bakım hizmetlerinin ise hastaneler bünyesinde oluşturulan hizmet birimleri ve aile hekimleri aracılığıyla sürdürdüklerini söyledi. Dr. İsmail Alkan, bu anlamda yatağa bağımlı hastalar başta olmak üzere bakıma muhtaç hastalardan bugüne kadar 350 kişiye ulaşıldığını ve kendi ev ortamlarında kaliteli, etkin ve güvenilir sağlık hizmeti sunulduğunu ifade etti.

Evde Sağlık Hizmetleri uygulamasını tanıtmak amacıyla Tiritoğlu parkında bir stant kuran ve yürütülen hizmetlerle ilgili bilgi veren Sağlık Müdürü Dr. İsmail Alkan, “Uşak Devet Hastanesi ve Banaz Devlet Hastanesi bünyelerinde kurulan ve bakanlığımızca tescili yapılan birimlerimiz çalışmalarına devam etmektedir. Uşak Devlet Hastanesi 102, Banaz Devlet Hastanesi ise 15 hastamıza evde bakım hizmeti vermektedir. Geri kalan hastalarımız ise toplum sağlığı merkezlerimizden ve aile hekimlerimizden evde bakım hizmeti almaktadır” dedi.

Uygulamadan yararlanacak hastaların kendileri yada ailesinin yazılı yada telefonla müracaatta bulunması gerektiğini de anlatan Uşak İl Sağlık Müdürü İsmail Alkan, “Hastalarımız yada aileleri müracaatlarını hastanelerimize, toplum sağlığı ve aile sağlığı merkezlerimiz ile aile hekimlerimize yazılı ve telefonla müracaat edebilirler. Bu amaçla müdürlüğümz bünyasinde 444 38 33 numaralı bir çağrı merkezi oluşturduk. Ayrıca uygulamada görev alan personelimize ve aile hekimlerimize gerekli eğitmleri verdik. Sağlık alanında yapılan bu önemli hizmet, bakanlığımızın insanımıza verdiği önemin ve değerin bir göstergesidir. Evde sağlık hizmetleri uygulaması nedeniyle vatandaşlarımızdan hiç bir ücret talep edilmemektedir. Hedefimiz il genelindeki yatalak, yaşlı ve bakıma muhtaç hastalarımızın tamamına bu hizmeti verebilmektir”dedi.

UŞAK’TA 350 HASTA EVDE SAĞLIK HİZMETLERİ UYGULAMASINDAN FAYDALANIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 4 Mayıs 2011 Çarşamba 16:48:00
Güncelleme :5 Mayıs 2011 Perşembe 01:34:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?