2
Mayıs
2024
Perşembe
UŞAK

39 okulda tadilat yapılacak

Uşak Milli Eğitim Müdürü Recep Düzgün, yaz süresince 30 ilköğretim okulu ile 9 lisede tadilat çalışması yapılacağını söyledi.

2009 yılı yatırım programında ter alan okulların onarımı için çalışmaların devam ettiğini ve yapılacak tadilatla okullardaki fiziki sorunların giderileceğini belirten Milli Eğitim Müdürü Recep Düzgün, 2009-2010 sezonuna sorunsuz girmek istediklerini söyledi. Yaz sezonunda onarımı yapılacak 30 ilköğretim okulu için yaklaşık bir milyon 634 bin TL ödenek ayrıldığını 9 lise ile birlikte tadilat için ayrılan bütçenin 2 milyon TL’yi aştığını ifade eden Recep Düzgün, “Eğitimdeki kaliteyi arttırmak ve fiziki sorunları gidermek için çalışmalarımız devam ediyor”dedi.

İlçelerdeki okullarda da onarım ve tadilat çalışması yürüttüklerini anlatan Recep Düzgün, “Yaz sezonunda okullarda açtığımız kurslar ve fiziki durumu iyi olmayan okullardaki tamirat çalışmalarımız devam ediyor. 2009 yılı yatırım programında yer alan Merkez ilçedeki 30 ilköğretim okulu ile 9 lisedeki tamirat çalışmalarını 2009-2010 eğitim öğretim sezonunun başlamasına kadar tamamlamayı hedefliyoruz. Milli eğitim olarak yaz döneminde hem kurslara hem de onarım çalışmalarına önem veriyoruz. Yine bu yaz döneminde ilçelerdeki okulların tadilatı için ödenek ayrıldı. Bu kapsamda Banaz’a 65 bin, Eşme’ye 75 bin, Sivaslı’ya 50 bin, Karahallı’ya 40 bin ve Ulubey ilçem ilçemize de 20 bin TL ödenek gönderdik. Bunun dışında Orhan Dengiz Anadolu Lisesi’nde de güçlendirme çalışması yapıyoruz. Bu okuldaki çalışmalarda başladı. Eylül ayına kadar tamamlanacak”dedi.

Yaz döneminde onarım ve tadilatı yapılacak 30 ilköğretim okulundan 24 tanesinin ihalesinin yapıldığını da ifade eden Düzgün, “ Onarımı yapılacak bir okulun inşaat imalatları devam ediyor, 5 tanesinin ise ihalesi hazırlık aşamasında. Amacımız planlanan çalışmaları tamamlayıp yeni sezona yetiştirmek. Ayrıca yeni sezona 57 yeni derslik ilave edeceğiz. Bu kapsamda 4 okulumuzda yürütülen ek bina inşaatlarımız devam ediyor. 2009 yılı yatırım programımızda yer alan ek bina inşatlarının proje bedeli ise toplam 3 milyon 319 bin TL tutuyor”diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 14 Temmuz 2009 Salı 19:29:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?