2
Mayıs
2024
Perşembe
UŞAK

40 yıllık mükelleflere onur belgesi

Uşak Defterdarlığı, 40 yılını dolduran vergi mükelleflerine ve 20 yıllık kadın girişimcilere onur belgesi verdi.

Uşak Ticaret ve Sanayi Odası’nda Defterdarlık tarafından düzenlenen törenle 40 yılını dolduran 5 vergi mükellefi ile 20 yılını dolduran 7 kadın girişimciye onur belgesi verildi. Törene Uşak Defterdarı Abdullah Kırım, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Karaman, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Sadettin Öztürk, Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Azmi Yılancıoğlu ile çok sayıda vergi mükellefi katıldı. Törende açılış konuşması yapan ve vergi bilincinin tabana yayılması amacıyla yürütülen çalışmaların önemine değinen UTSO Başkanı İsmail Karaman, “40 yılını dolduran mükelleflere onur belgesi takdim edilerek verginin teşvik edilmesi bizi sevindirdi. 2 Mart 2009 günü yürürlükten kaldırılacak varlık barışı uygulaması halk arasında iyi anlaşılamadı. Sanayicilerimiz ve halk uygulamanın sadece yurt dışındaki sermayeye ait olduğunu düşünüyor. Bu konuda defterdarlığımız yürüttüğü bilgilendirme toplantılarına da destek veriyoruz. Bugünde konuyla ilgili bir bilgilendirme toplantısı düzenledik”dedi.

40 yılını dolduran vergi mükelleflerine ve 20 yılını dolduran kadın girişimcilere sembolik bir ödül töreni ile onurlandırdıklarını ifade eden İl Defterdarı Abdullah Kırım ise, “Ülkemizin kalkınması için vergisini ödeyip gerçek gelirini beyan eden mükelleflerimize teşekkür ediyoruz. Vergi Haftası kutlamaları kapsamında bir takım etkinlikler düzenliyoruz. Sosyal sorumluluk ve kültürel etkinliklerle vergi bilincinin geliştirilmesi için çalışıyoruz. İlköğretim okulu öğrencilerine yönelikte çeşitli yarışmalar düzenledik. Amacımız vergi bilincini çocuklarımıza da anlatmak. Ülkemizin refahını arttırmak, gelecek nesillere güvenli bir ülke bırakmak için verginin önemli olduğunu düşünüyoruz. Vergisini düzenli ödeyen tüm mükelleflerimize bu vesile ile tekrar teşekkür ediyoruz”dedi.

Konuşmaların ardından mükellefler Mehmet Şeker, Bekir Ekmekçi, Mehmet Azizlerli, Fahri Ekiz ve Hüseyin Bardak ile 20 yılını dolduran kadın girişimciler; Semra Güven, Aydan Narıncalı, Fatma Özkumur, Nihal Özdemir, Filiz Yurdusev, Selma Tezcan ve Döndü Coşkun’a onur belgelerini Defterdar Abdullah Kırım, İsmail Karaman, Sadettin Öztürk ve Azmi Yılancıoğlu verdi.

iha
Yayın Tarihi : 26 Şubat 2009 Perşembe 15:53:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?