2
Mayıs
2024
Perşembe
UŞAK

486 çiftçiye hibe desteği sağlandı

Uşak Tarım İl Müdürü Atilla Arslan yaptığı yazılı açıklamada, tarımsal faaliyetler için geliştirilen yeni teknolojilerin üretici tarafından kullanılmasını sağlamak amacıyla 13 makine grubunda 486 çiftçiye bir milyon 276 bin TL hibe desteği sağlandığını söyledi.

Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında gerçekleştirilen makine ekipman destekleri ile ilgili 493 çiftçinin hibe destek için müracaat ettiğini söyleyen Atilla Arslan başvuruların 7 tanesinin belirtilen şartlara uymadığı için değerlendirme dışı bırakıldığını ifade etti.

Tarım İl Müdürlüğü’ne yapılan başvurulardan 486 çiftçinin yüzde 50 hibe desteği almaya hak kazandığını belirten Atilla Arslan, “Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı çerçevesinde makine ekipman alımlarının desteklenmesi hakkındaki tebliğ resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe girdi.

Tebliğin yürürlüğe girmesinden sonraki 45 gün içerisinde destek için 493 çiftçi başvuruda bulundu. İl Müdürlüğümüze yapılan başvurulardan 7 tanesi şartlara uymadığı için değerlendirme dışında bırakıldı. 493 başvuru için toplam bir milyon 430 bin TL hibe desteği istendi. Değerlendirmeler sonucu 13 makine gurubunda bir milyon 276 bin 097 TL hibe desteği verilmesi kararlaştırıldı.

Buna göre tarla içi damlama sulama sistemi için 23, yağmurlama sulama sistemi için 25, silaj makinesi için 8, pülverizatör ve atomizör için 74, el traktörü ve ekipmanı için 91, hububat harman makinesi için 13, miber için 143, pancar söküm makinesi için 3, rotovatör için 12, süt sağım makinesi, merkez sağım ünitesi ve soğutma tankı için 42, yem hazırlama ve dağıtma makinesi için 4 ve balya makinesi için 17 çiftçiye hibe desteği sağlandı”dedi.

Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında 2007 ve 2008 yıllarında da 263 makine ekipman alımına bir milyon 137 bin 645 TL hibe desteği sağladıklarını da kaydeden Atilla Arslan, “ Başvuru sahipleri İl Müdürlüğümüz ile hibe sözleşmesi imzalamasına müteakip 2 ay içersinde makinelerini almak zorunda. Satın alma işlemi tebliğ kapsamında çıkarılan satın alma el kitabına göre yapılacak ve yapılan satın alma işleminin uygunluğu İl Müdürlüğümüzce onaylanacaktır. Hibe desteğinden yararlananlar hibe kapsamında almış oldukları makinelerin mülkiyetlerini 2 yıl süre ile değiştiremeyecek”diye konuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 8 Temmuz 2009 Çarşamba 15:15:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?