2
Mayıs
2024
Perşembe
UŞAK

5 yıl aradan sonra makama oturdu

Uşak Belediye Başkanlığı’na seçilen MHP’li Ali Erdoğan eski Başkan Mesut Apaydın’dan görevi teslim aldı.

Belediye’de yapılan devir teslim töreni ile görevine başlayan Ali Erdoğan, daha sonra belediye binası önünde toplanan kalabalığa hitap etti. 29 Mart yerel seçimlerini kazanarak Uşak Belediye Başkanlığı’na seçilen Mimar Ali Erdoğan, halktan kopmadan 5 yıl kente hizmet edeceklerini söyledi.

Kalabalık bir grupla Cuma Namazı’ndan sonra Uşak Belediyesine gelen Ali Erdoğan ilk olarak başkanlık makamına çıkaran eski Başkan Mesut Apaydın’dan görevi teslim aldı. Daha sonra belediye binası önünde bekleyen yüzlerce vatandaşa hitap eden Uşak Belediye Başkanı Ali Erdoğan, İl Özel İdaresi kaynaklarının yeteri kadar il merkezine aktarılmadığını söyledi. Büyük bir coşkuyla karşılanan Erdoğan konuşmasında belediye kaynaklarını halka eşit olarak kullandıracaklarını söyleyerek, “Halktan kopmayacağız. Bu dönemde aday olma konusunda çok düşündüm. Belediye Başkanlığı çok zordur. Ancak halkın ihtiyaçları fazlaydı. Bu nedenle yola çıktık.Belediye kaynaklarını halka eşit olarak dağıtacağız”dedi.

Belediye dışındaki kurumlarında Uşak’a kaynak aktarıp yatırım yapması gerektiğini de kaydeden Ali Erdoğan, “ Özel İdare bu kente kaynak aktarmak zorunda. 174 bin kişi yaşıyor bu kentte. Özel İdare kaynaklarının çoğu küçük kasabalarda harcanıyor. Oysa kent merkezindeki okullar metruk hale gelmiş, sağlık ocakları ve karakollar yetersiz. Ekonomik sıkıntılar da hat safhada. Biz görüyoruz ki geçen 5 yılda mikro krediler bu kentte uygulanmamış. Bu dönem sadece belediye değil devletin her teşekkülü bu halka elinden gelenin fazlasını vermek zorunda. Biz bunlarında takipçisi olacağız”diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 4 Nisan 2009 Cumartesi 10:20:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?