2
Mayıs
2024
Perşembe
UŞAK

5 yıl sonra festival coşkusu

Uşak’ın Karahallı İlçesi’nde Belediye Başkanı Nihat Süzek 5 yıl aradan sonra 15-16 Ağustos tarihleri arasında dokuma festivali düzenleyeceklerini söyledi.

Karahallı İlçesi’nde uzun yıllardan buyana halkın en önemli geçim kaynağı olan dokumacılığı yaşatmak ve gündeme taşımak amacıyla festival düzenlemeyi kararlaştırdıklarını belirten Belediye Başkanı Nihat Süzek, dolu dolu bir festival organize ettiklerini bildirdi. Başkan Süzek festival öncesi 12 Ağustos tarihinde geleneksel düğün yemeği organize edeceklerini de ifade etti.

“Karahallı Clandras Kültür Sanat ve Dokuma Festivali” adını verdikleri festival kapsamında, fotoğraf sergisi, çeşitli söyleşiler, halk konseri, dokuma stantları ve yarışmalar düzenleyeceklerini anlatan Nihat Süzek, “ Bir önceki başkanlığım döneminde başlattığımız dokuma festivali 5 yıldır yapılmıyordu. 29 Mart seçimlerinde tekrar göreve seçilince festivali devam ettirmeyi kararlaştırdık. Amacımız ilçemizin tanıtımına katkı sağlamanın yanı sıra dokumacılığı da gündemde tutarak sıkıntıların aşılmasına zemin hazırlamaktır. Dokumacılık ilçemizle özdeşleşmiş bir meslek ve hemen her evin altında bir dokuma tezgahı var. Bu tezgahlar küresel krizle birlikte son yıllarda tek tek kapanmaya başladı. İlçemizle özdeşleşen bu mesleği yaşatmak geçimini dokumacılık yaparak sağlayan vatandaşlarımızın sıkıntılarını gidermek zorundayız. Festival etkinlikleri ile dokumacılığa dikkat çekip sektörün canlanmasına katkı sunmayı hedefliyoruz. Bunun dışında tarihi Clandras köprüsünü de tanıtmayı turizme kazandırmayı amaçlıyoruz. Festival öncesi 12 Ağustos günü tarihi Clandras köprüsünde düğün yemeği düzenleyeceğiz. İlçenin geleneksel adetleri arasında yer alan bu etkinlikte 5 yıldır yapılmıyordu. Biz tekrar göreve gelince bu iki geleneğimizi sürdürmeye karar verdik. Tarihi Clandras deresindeki düğün yemeğimizin de şenlik havasında geçeceğini düşünüyoruz. Tüm Uşaklıları iki etkinliğimize de katılmaya davet ediyoruz”dedi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 6 Ağustos 2009 Perşembe 14:49:10
Güncelleme :6 Ağustos 2009 Perşembe 15:03:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?