2
Mayıs
2024
Perşembe
UŞAK

50 aileye 300 düve dağıtıldı

Uşak Tarım İl Müdürlüğü, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Genel Müdürlüğü’nce uygulanan “Kırsal Alanda Sosyal Destek Projesi” çerçevesinde Banaz İlçe merkezi ile Kuşdemir köyünde 50 aileye 300 baş gebe düve dağıttı.

Kırsal Alanda Sosyal Destek Projesi kapsamında süt sığırcılığı projesi uygulayan Banaz Tarımsal Kalkınma Kooperatifi projeyi uygulayan 50 ortağına 300 adet gebe düve düzenlenen törenle dağıtıldı.

Kooperatifin uygulamakta olduğu proje kapsamında toplam bir milyon 73 bin 692 TL kredi tahsis edildiğini ifade eden Tarım İl Müdürü Atilla Arslan, “Bu kredinin 209 bin692 TL’si işletme binası ve makine ekipman alımlarına, 864 bin TL’si ise 300 Baş gebe düve alımı için kullandırılmıştır. Tahsis edilen kredi sabit ve yüzde faizli 7 yılda geri ödemeli olup, birinci yılı ödemesiz, ikinci yılı faiz ödemeli, son 5 yılı ise anapara ve faiz ödemeli olarak kullandırılacaktır. Kooperatifin projeden yararlanan ortaklarına İl Müdürlüğümüz elamanlarınca hayvan bakım, besleme, ahır hijyeni, sağlık, sağım ve yem bitkileri yetiştiriciliği konularında gerekli eğitim verilmiştir. Kooperatif bundan böyle uygulamakta olduğu proje kapsamında her yıl Bakanlığımızca işletme sermayesi kredisi ile desteklenecek”dedi.

Köylülere dağıtılan gebe düvelerin yıllık 900 bin TL gelir sağlayacağını da söyleyen Atilla Arslan, “Proje kapsamında dağıtılan 300 baş gebe düvenin ilimiz hayvan popülasyonunun ıslahına katkı yanında, yetiştiricilerimizin damızlık ihtiyaçlarının karşılanmasına da yardımcı olunacaktır. Ayrıca dağıtılan hayvanlar faydalanıcılara yıllık 900 bin TL gelir sağlaması yanında, atıl aile işgücünün değerlendirilmesi açısından da ayrı bir önem taşımaktadır. Bizim hedefimiz il genelinde hayvancılığı ve süt sığırcılığını geliştirerek AB standartlarını yakalamaktır. Süt ve et veriminin artması üreticilerimizin ekonomik kalkınması bu tip projelerle sağlanacaktır” diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 27 Ocak 2009 Salı 11:25:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?