8
Mayıs
2024
Çarşamba
UŞAK

50 engelliye tekerlekli sandalye

UŞAK’TA 50 ENGELLİ VATANDAŞA TEKERLEKLİ SANDALYE DAĞITILDI

Uşak Valiliği ile Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğü’nce maddi durumu iyi olmayan 50 bedensel engelliye tekerlekli sandalye dağıtıldı.

Tekerlekli sandalye dağıtım törenine katılan Uşak Vali Yardımcısı Fahrettin Göncü, “Engelli vatandaşlarımızın sorunu hepimizin ortak sorunudur. Engelli vatandaşlarımızın toplumsal hayata katılması için daha fazla gayret göstermemiz gerekiyor”dedi.

Atatürk Spor Salonu’nda bugün gerçekleştirilen tekerlekli sandalye dağıtım töreninde maddi durumu iyi olmayan 50 bedensel engelli vatandaş büyük bir mutluluk yaşadı. Mili Piyango İdaresi tarafından gönderilen tekerlekli sandalyeler 50 bedensel engelli vatandaşa dağıtıldı. Törene Uşak Vali Yardımcısı Fahrettin Göncü, Garnizon Komutan Vekili Jandarma Yarbay Osman Topbaş, İl Milli Eğitim Müdürü Recep Düzgün, Uşak Sakatlar Derneği Başkanı Salih Küçük, engelli vatandaşlar ve aileleri katıldı.

Törende konuşan Uşak Sakatlar Derneği Başkanı Salih Küçük, engellilerin ciddi sorunları olduğunu ifade ederek sağlıklı insanların ve devletin engellilerin hakları konusunda daha duyarlı olması gerektiğini bildirdi. Dernek olarak engellilerin sorunları dile getirmeye çalıştıklarını da anlatan Küçük, “ Biz dernek olarak elimizden gelen gayreti göstermeye çalışıyoruz. Toplumunda biraz daha duyarlı olmasını arzu ediyoruz. Sorunların çözümü noktasında da devletin daha somut adımlar atmasını bekliyoruz”dedi.

Uşak Valisi Özdemir Çakacak ise konuşmasında engellilerin sorunlarının toplumun ortak sorunu olduğunu dile getirerek sorunların çözümü için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini belirtti. Vali Yardımcısı Fahrettin Göncü, törende engeli vatandaşlarla da yakından ilgilenerek sorunlarını dinledi.

UŞAK’TA 50 ENGELLİ VATANDAŞA TEKERLEKLİ SANDALYE DAĞITILDI
İHA
Yayın Tarihi : 6 Nisan 2011 Çarşamba 15:45:00
Güncelleme :8 Nisan 2011 Cuma 20:21:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?