2
Mayıs
2024
Perşembe
UŞAK

55 bin çocuk aşılanacak

UŞAK’TA 55 BİN ÇOCUK DOMUZ GRİBİNE KARŞI AŞILANACAK

Uşak İl Sağlık Müdürü Dr. İsmail Alkan, domuz gribine karşı il genelinde 0-5 yaş grubu 55 bin çocuğun aşılanacağını söyledi. Sağlık Bakanlığı’ndan yeterli miktarda aşının geldiğini ve aşılama işlemlerinin bugünden itibaren başladığını ifade eden Dr. Alkan, “İlimizde şuana kadar herhangi bir vaka meydana gelmedi. Grip şüphesi ile hastaneye başvuran 10 kişinin sonuçları negatif çıktı”dedi.

Uşak İl Sağlık Müdürü Dr. İsmail Alkan, domuz gribine karşı yürütülen çalışmalar hakkında bilgi vererek Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa eğitim çalışmaları yaptıklarını ve şehir merkezinde bin adet bilgilendirici afiş astıklarını söyledi. Domuz gribi şüphesi ile hastaneye başvuran 10 kişiden numunelerin sonucunun negatif çıktığını da belirten Alkan, vatandaşların gribe karşı dikkatli olması gerektiğini kaydetti. İlde ilk etapta yaklaşık bin sağlık personeli ile 250 hacı adayının aşılandığını anlatan İl Sağlık Müdürü Dr. İsmail Alkan, 0-5 yaş grubu çocuklar için aşılamaların bugün öğle saatlerinde başladığını bildirdi.

0-5 yaş grubu çocuklara yönelik Aşılama işlemlerinin ücretsiz olarak toplum sağlığı merkezleri, hastaneler, aile hekimlikleri ve kreşlerde yapılacağını bildiren İsmail Alkan, “Domuz gribi aşısı yaptırmak için veliler çocuklarının kimlikleri ile aşılama yapılan bu merkezlere gelip aşı yaptırabilecekler. Aşılar ücretsiz olarak gönüllülük esasına göre yapılacak. İlerleyen günlerde toplum sağlığı merkezlerinde görevli personelimiz evlere gidecek. Aşı yaptırmak istemeyen aileler form doldurup imza atacaklar. İl genelinde yaklaşık 55 bin çocuğumuzu aşılamayı hedefliyoruz”dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2009 Salı 15:03:02
Güncelleme :17 Kasım 2009 Salı 19:11:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?