2
Mayıs
2024
Perşembe
UŞAK

59 bin öğrenci karne aldı

Uşak'ta 2008-2009 öğretim eğitim öğretim yılının sona ermesiyle 59 bin öğrenci karne sevinci yaşadı.

 Valilik Meydanı'nda dazünlenen karne töreninde konuşan Milli Eğitim Müdürü Recep Düzgün, öğrencilerin aldıkları karnelerin birer ayna olduğunu belirterek, sorunsuz bir eğitim öğretim sezonu geçirdiklerini söyledi.

Törene, Uşak Vali Kahyan Kavas, Cumhuriyet Başsavcısı Burhan Çobanoğlu, Milli Eğitim Müdürü Recep Düzgün, Emniyet Müdürü Cafer Şahin, öğrenci ve öğretmenler ile öğrenci velileri katıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Recep Düzgün, törende yaptığı konuşmada, " Öğrencilerimizin aldığı bu karneler sadece ders notlarını içermemektedir. Bu karneler bir ayna gibi görülmeli anne ve babalar da aynaya bakıp gerekli önlemleri almalıdır. Kırık notlar yüzünden öğrencilerin gereğinden fazla sıkıntıya sokulmasını istemiyoruz. Çünkü kırık notlu karnelerden sadece öğrencinin sorumlu tutulmaması gerekmektedir. Uşak olarak eğitimde her türlü teknik donanım ve bilgi birikime sahibiz. Proje üretmeye yönelik eğitim anlayışına önem vermemiz gerekiyor. Zorunlu eğitimin 9 yıla çıkmasıyla ilgili 32 pulit ilden biri seçildik. Okul öncesi eğitimde yüzde 74 olar oranı önümüzdeki yıl yüzde yüze çıkarmayı hedefliyoruz. Pazar günü yapılacak ÖSS sınavına katılacak öğrencilerimize başarılar diliyoruz. " dedi.

Milli Eğitim Müdürü Recep Düzgün, 2008-20089eğitim öğretim sezonunda AB Gençlik ve TÜBİTAK Projeleri bakımından başarılı olduklarını da söyleyerek, " Ben büyürken Sen Neredesin, Gün ışığı ve Bu benim eserim ve Bir Öğrenci de Sen Okut" gibi projelerimiz eğitime katkı sağlamıştır. 2008-2009 eğitim öğretim sezonu sonunda 64 ilköğretim okulunda 41 bin bir öğrenci, 17 ortaöğrenim okulunda ise 14 bin 354 öğrencimiz ve 3 bin 702 anaokulu öğrencimiz karne sevinci yaşadı" dedi.

Vali Kayhan Kavas, törende öğrencilere tatil boyunca dinlenmelerini tavsiye ederek Uşak olarak eğitim, sportif ve kültürel etkinlikler açısından başarılı bir sezon geçirdiklerini söyldi. Törenin ardından öğrencilere karnelerini Vali Kayhan Kavas ve protokol üyeleri dağıttırken ülke çapındaki sportif yarışmalarda dereceye giren öğrencilere de ödül verildi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2009 Cuma 17:13:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?