2
Mayıs
2024
Perşembe
UŞAK

62 mesleki eğitim kursu açıldı

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ İLE İŞ-KUR İMEK KAPSAMINDA 62 KURS AÇTI

Uşak Milli Eğitim Müdürü Recep Düzgün ile İŞ-KUR Müdür Vekili Emin Gahraman, İstihdama Yönelik Mesleki Eğitim Kursları (İMEK) hakkında bilgilendirme toplantısı düzenledi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde düzenlenen basın toplantısında Recep Düzgün ile Emin Gahraman İMEK kapsamında toplam 62 kurs açıldığı bu kurslara ise bin 280 kursiyerin katıldığını bildirdi. İMEK kapsamında 325 kurs açmak için müracaat ettiklerini bunlardan 62 tanesinin açıldığını ve bazı kursların tamamlandığını ifade eden Milli Eğitim Müdürü Recep Düzgün, “Mesleki eğitime önem veriyoruz”dedi.

Uşak il genelinde ortaöğretimde toplam 15 bin 334 öğrencinin bulunduğunu bu öğrencilerden 6 bin 567 tanesinin Meslek liselerinde eğitim gördüğünü anlatan Recep Düzgün, “Orta öğretimde öğrenim gören öğrencilerimizin yüzde 43’ü meslek liselerinde okuyor. Bu yıl Çıraklık Eğitim’den bin 693 öğrenci sertifika aldı. Halk Eğitim Merkezi aracılığı ile açtığımız kurslarda 12 bin vatandaşımıza sertifika verdik. İŞ-KUR ile ortaklaşa açtığımız İMEK kurslarında da bin 280 vatandaşımıza mesleki eğitim veriyoruz. Bu eğitime katılan vatandaşlara İŞ-KUR günlük 15 TL para ödüyor. Bazı kurslarımız iş garantili. Bu kurslardaki amacımız istihdama katkı sağlayıp herkesin bir meslek sahibi olmasına yardımcı olmaktır. Uşak Milli Eğitim Müdürlüğü olarak mesleki eğitime büyük önem veriyoruz. Sadece öğrencilerimizin değil vatandaşlarımızın da mesleki eğitim almasına yardımcı oluyoruz. İK-KUR ile ortaklaşa açtığımız bu kurslar ve Halk Eğitim Merkezi’ndeki kurslarımız bu doğrultuda devam ediyor. İŞ-KUR ile İMEK adını verdiğimiz kurslarımızın bazıları bitti. Talep olması halinde yeni kurslar açabiliriz”dedi.

Uşak İK-KUR Müdür Vekili Emin Gahraman ise yaptığı açıklamada Milli Eğitim Müdürlüğü ile açtıkları kursların yanı sıra kendilerinin açtığı diğer kurslarında devam ettiğini ifade ederek şunları söyledi;”Milli Eğitim ile yaptığımız bu kurslarla birlikte toplam bin 500 kursiyere istihdama yönelik mesleki eğitim veriyoruz. Uşak Cezaevi’nde de kaynakçılık ve plastik doğrama kursları açtık. Cezaevi’ndeki kurslarımıza 34 kursiyer katılıyor. Uşak Belediyesi’nin bir süre önce başlattığı UMEK kurslarının ilk etabına da destek vermiştik. Ancak şuan o kurslarla bizim bir protokolümüz bulunmuyor. Belediyenin bünyesindeki kursları biz karışmıyoruz”

İHA
Yayın Tarihi : 2 Kasım 2009 Pazartesi 17:33:05
Güncelleme :3 Kasım 2009 Salı 10:22:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?