2
Mayıs
2024
Perşembe
UŞAK

70 işçi Ankara yolunda

İzmir'in Karşıyaka ilçesinde, belediyeye ait KENT A.Ş.'de işten çıkarılan ve yaklaşık 150 gündür eylem yapan işçiler, "Ankara yürüyüşü" kapsamında başlattıkları yürüyüşte Uşak’a kent merkezine ulaştı. Atatürk Anıtı önünde bir basın açıklaması yapan işçilere Uşaklı sendika yöneticileri de destek verdi.

Karşıyaka Belediyesi önünden 16 Eylül günü yürüyüşe başlayan 70 kişilik işçi grubu bugün sabah saatlerinde Uşak kent merkezine ulaştı. Üç gündür Uşak sınırları içerisinde yürüyüşlerini sürdüren işçiler bugün öğle saatlerinde Cumhuriyet Meydanı'nda bir basın açıklaması yaptı.

 Dün geceyi İzmir karayolu üzerinde Uşak’a 10 kilometre uzaklıkta bulunan Günay Dinlenme Tesisleri’nde geçiren işçiler sabah saatlerinde yeniden yürüyüşe geçti. Öğle saatlernde kent merkezine ulaşan işçilere Uşaklı sendika temsilcileri de destek verdi. Atatürk Anıtı'na kadar yürügen grup burada bir basın açıklaması yaparak işten haksız yere atıldıklarını haklarını aramak için başlattıkları yürüyüşü tamamlamakta kararlı olduklarını bildildiler.

Toplam 650 kilometre sürecek yürüyüş sonunda CHP Lideri Deniz Baykal ile görüşeceklerini anlatan işçiler bu geceyi Uşak-Banaz karayolu üzerindeki bir dinlenme tesisinde geçirecek. İşçiler adına basın açıklaması yapan Genel İş Sendikası Genel Sekrteri Kani Beko şunları söyledi;" Günde yaklaşık 30 kilometre yol yürüyoruz. Uşak'taki arkadaşlarımız bugün bize destek verdi. Bir Mayıs Günü belediye 291 arkadaşımızın iş akdini sonlandırdı. Bunun üzerine biz bu haksızlığın önüne geçilmesi için 5 ay İzmir’de eylem yaptık. Maalesef bir sonuç alamadık. Sonuç almak için şimdi de 10 gün önce Ankara’ya yürüyüş başlattık. Şuanda Uşak’a ulaştık ve ilk günden bu yana yaklaşık 260 kilometre yol yürüdük. 385 kilometre daha yürüyerek 16 Ekim günü Ankara’ya ulaşmayı hedefliyoruz. İzmir’de de grev çadırlarımız var ve diğer işçi arkadaşlarımızda orda eylemlerini sürdürüyor. Ankara’ya ulaştıktan sonra CHP Genel Merkezi’ne giderek Genel Başkan Deniz Baykal ile görüşeceğiz. Sorunumuz kendisine anlatacağız. Çünkü İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İzmir’in yaklaşık 30 ilçesi CHP’li belediyelerdir. Bu 30 ilçeden topladığımız yaklaşık 100 bin imzayı kendisine sunacağız. Ayrıca bu güne kadar sessiz kalan CHPli milletvekilleri ile belediye başkanlarımızında bize destek olmalarını artık seslerini yükseltmelerini istiyoruz.

İzmir-Ankara karayolu üzerinde tek sıra halinde günde 30 kilometre yürüyerek eylemlerini sürdüren yaklaşık 70 işçi, Uşak sınırlarını yaklaşık 2 gün sonra aşması bekleniyor.

 

iha
Yayın Tarihi : 26 Eylül 2009 Cumartesi 17:37:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?