2
Mayıs
2024
Perşembe
UŞAK

75 bin hayvan keneye karşı ilaçlanıyor

Uşak Tarım İl Müdürü Atilla Arslan, keneyle mücadele kapsamında İl Özel İdaresi’nin 40 bin TL kaynak ayırdığını söyledi.

Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığına karşı yaz aylarında yürütülecek mücadele kapsamında 52 köy ve mezrada 19 bin 764 büyükbaş ve 55 bin 405 de küçükbaş hayvanın ilaçlanacağını belirtti.

İl Özel idaresi’nin keneyle mücadele konusunda geçen yılda kaynak aktardığını belirten Atilla Arslan, “İlaçlama çalışmaları ve keneyle mücadele konusunda 40 bin TL kaynak aktarıldı”dedi.

Keneyle mücadele kapsamında kullanılacak ilaçların ihale aşamasına gelindiğini kaydeden Atilla Arslan, “ Çiftçilerimizin hastalık taşıyıcısı kenelere karşı dikkatli olması, arazide çalışıldıktan sonra veya piknik dönüşü mutlaka üzerinde kene olup olmadığının kontrol edilmesi gerekiyor. Hayvanlarının üzerine uzun etkili ilaçlar dökülerek ilaçlanması ile meraya gidilirken uzun çizme, kene kovucu ilaç ve pantolon paçalarını çorap içine koyulması gerekmektedir. Üzerinde kene bulan kişi paniğe kapılmamalı, sakin olmalı, keneyi elle bastırarak çıkarmaya uğraşmamalı ve vakit geçirmeden bir sağlık kuruluşuna başvurmalıdır. İlimizin kene popülasyonlarının yoğun olabileceği ormanlık, dağlık ve mera alanlarında bulunan hayvanlara uygulanmak üzere İl Özel İdaresi 40 bin kaynak aktardı. 6 ilçede ve 52 köy ve mezrada bulunan 19.764 büyükbaş ve 55.405 küçükbaş hayvan ilaçlanacak”dedi.

iha
Yayın Tarihi : 12 Mayıs 2009 Salı 16:02:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?