2
Mayıs
2024
Perşembe
UŞAK

79 işyeri için kira ihalesi

UŞAK BELEDİYESİ 79 İŞYERİ İÇİN KİRA İHALE DÜZENLEDİ

Uşak Belediyesi kendi mülkiyetinde olan 79 işyeri için kira ihalesi düzenledi. Belediye Başkanı Ali Erdoğan, ihale sonrası gayri menkullerden yıllık yaklaşık 400 bin TL kira geliri hedeflediklerini söyledi.

Belediye Meclis Salonu’nda Ali Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen ihalede iş yerlerinde genel olarak yüzde 20 zam yapıldı. Başkan Ali Erdoğan’ın önderliğindeki ihale komisyonu balık pazarı, eski garaj içindeki dükkanlar ve Belediye İş Hanı’ndaki bazı büroların kira ihalesini gerçekleştirdi.

Belediyenin en önemli gelir kaynakları arasında gayri menkul kiraları bulunduğunu ifade eden Belediye Başkanı Ali Erdoğan belediyenin aylık toplam 28 bin TL kira geliri olduğunu söyledi. Belediye olarak bir günde iki ayrı ihale düzenlediklerini anlatan Erdoğan, “ Encümen Odası’nda iki yıllık temizlik ihalemizi de gerçekleştirdik. Burada ise 79 işyeri için kira ihalesi yapıyoruz. Şeffaf bir ortamda açık arttırma usulü ile belediyemize ait mülkleri bir yıllık kiraya veriyoruz. Her iki ihalede de teklif edilen rakamlar kabul edilebilire seviyededir. İz yönetim olarak Uşaklıların ve belediyenin menfaatlerini korumak istiyoruz. Uşak Belediyesi’nin bu kira ihalesinden sonra yıllık kira geliri yaklaşık 400 bin TL’ye yükselecek. Şuana kadar 38 iş yerinin ihalesini tamamladık. Bugün 79 işyerinin ihalesini bitireceğiz. Zaman zaman itirazlar meydana geliyor. Ancak her şey şeffaf bir şekilde gerçekleştiriliyor. İhaleye katılan tüm kiracılarımıza teşekkür ediyoruz”dedi.

Ekonomik kriz ve piyasdaki durgunluğu da göz önüne alarak kira oranlarını attırdıklarını da anlatan Erdoğan, “ Yaşanan kriz nedeniyle kiralarda fazla zam talep edilmedi. Belediye İş Hanı’nda bulunan kamu yararına derneklerin kiralarını sembolik olarak arttırdık. Diğer dükkanlarımızda ise ortalama yüzde 20 artış yaptık. Düzenlediğimiz ihalenin kiracılarımızı da zorlamadan makul bir seviyede olduğunu düşünüyoruz”dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Aralık 2009 Salı 13:49:01
Güncelleme :22 Aralık 2009 Salı 18:42:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?