2
Mayıs
2024
Perşembe
UŞAK

7'den 70'e bayram coşkusu

UŞAK'TA CUMHURİYET BAYRAMI KUTLAMALARI

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, tüm yurtta olduğu gibi Uşak'ta da coşkuyla kutlandı. Uşak Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen tören, Vali Özdemir Çakacak, Belediye Başkanı Ali Erdoğan ve Garnizon Komutanı Jandarma Albay İsmail Özcan’ın halkın bayramını kutlamasıyla başladı.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki törene Vali Özdemir Çakacak, Belediye Başkanı Ali Erdoğan, Garnizon Komutanı Jandarma Albay İsmail Özcan, Cumhuriyet Başsavcısı Hamdi Ünal Karabeyoğlu ve diğer protokol üyeleri ile vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan Vali Özdemir Çakacak, "Cumhuriyetimiz'in 86. kuruluş yıldönümünü tüm yurtta coşkuyla kutluyoruz. Bu gün Türk Milletinin en büyük bayramıdır ve bu bayramın iki ayrı önemi vardır. Birincisi Anadolu işgal edilerek asırlardır hür ve bağımsız yaşamış, büyük devletler kurmuş, üç kıtada hüküm sürmüş yüce milletimize vurulmak istenen esaret zincirinin kırılarak Anadolu’nun işgalcilerden kurtulması; ikincisi de 600 yıl hüküm sürmüş Osmanlı İmparatorluğu’nun külleri arasından milli birliğe dayalı, bağımsız, çağdaş Cumhuriyetimizin ilan edilmesidir. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’da yaktığı kurtuluş meşalesi Anadolu’nun her bir köşesine dalga dalga yayılmış, işgal kuvvetleri komutanının Eylül 1922’de Uşak’ ta teslim alınmasıyla Uşak halkı kendisinin ve tüm Anadolu’nun haklı zaferini dünyaya ilan etmiştir. Cumhuriyetimizin kazanımları olan ve devamlı gelişen demokrasimizle, çağdaş kurumlarımızla, her geçen gün büyüyen ve gelişen bilim yuvaları üniversitelerimizle, dünya ile rekabet eden özel sektörümüzle, devamlı büyüyen, gelişen ekonomik ve sosyal yapımızla Ata’mızın emanetini sonsuza kadar yaşatma hususundaki kararlılığımızı tüm dünyaya göstermeli ve çocuklarımıza da anlatmalıyız. Cumhuriyetimizin en önemli kazanımları Milli birliğimiz, bağımsızlığımız ve millet iradesinin tecellisi olan Demokrasimizdir. Demokrasi ile taçlandırılan Cumhuriyetimizde, devletimiz ve milletimiz, Cumhuriyetimizin kazanımlarını kullanarak büyük Atatürk’ün hedef gösterdiği çağdaş uygarlık yolunda emin adımlarla yoluna devam etmektedir.Demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olan Cumhuriyetimize, demokrasimize sahip çıkarak, her alanda çok çalışarak vatanımızı sevdiğimizi göstermeliyiz. Zira vatanını en çok seven vatanı için en çok çalışandır”dedi.

Öğrenciler tarafından Cumhuriyet ile ilgili şiir ve kompozisyonların okunduğu törenlere halk yoğun ilgi gösterdi. Yöresel halk oyunları ve resmi geçiş töreninin ardından kutlama töreni sona erdi.

UŞAK'TA CUMHURİYET BAYRAMI KUTLAMALARI
UŞAK'TA CUMHURİYET BAYRAMI KUTLAMALARI
İHA
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2009 Perşembe 16:18:04
Güncelleme :29 Ekim 2009 Perşembe 16:46:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?