4
Mayıs
2024
Cumartesi
UŞAK

835 açığa sadece 65 takviye

Uşak’a atanan 65 öğretmen, dün yapılan kura çekimiyle yerleri belirlenerek göreve başladı. Kura çekimi nedeniyle düzenlenen törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Recep Düzgün, "Şu anda Uşak’ta 835 öğretmen açığımız bulunuyor" dedi.

Uşak Kız Meslek Lisesi Konferans Salonu’nda yapılan kura çekimi ile 2005 yılı ilk öğretmen atamalarında görev yerleri belirlenen 14 branşta 65 öğretmen, pazartesi ilk kez ders başı yapacak. 900 öğretmen açığı bulunan Uşak’ta 835 öğretmen açığı kaldığı öğrenilirken, yeni öğretmenler kura çekiminde büyük heyecan yaşadı.

Kura çekimi nedeniyle düzenlenen törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Recep Düzgün, "Uşak’ta 172 ilköğretim okulunda 42 bin 453 öğrenci ve yeni ataması yapılan 65 öğretmen ile birlikte 2 bin 308 öğretmen, 32 ortaöğretim okulunda 12 bin 771 öğrenci ve 862 öğretmen ile hizmet veriyoruz. İlköğretimde 19 öğrenciye 1 öğretmen, ortaöğretimde 14 öğrenciye 1 öğretmen düşüyor. Yeni yapılan 6 okul ile bazı okullarda 24 kişilik sınıflar oluştu. Şu anda Uşak’ta 835 öğretmen açığımız bulunuyor. Uşak Milli Eğitim Müdürlüğü’ne Eylül ayında yapılan 914 ücretli, sözleşmeli ve vekil öğretmen olarak çalışmak için başvuruda bulunan 914 öğretmen adayından 8 vekil ve 173 öğretmen, ücretli olarak ilçe ve belde ilköğretim okullarında görev yapıyor. Mesleğe yeni başlayan 65 öğretmen arkadaşımdan görev yerlerinde insanlara ışık tutmaları ve uygarlığı götürmelerini istiyorum. Çocuklarımız bizim geleceğimizdir. Onların en iyi şekilde yetiştirilmesi için yeni öğretmen olmayı hak kazanan arkadaşlarımızın özveriyle çalışması gerekiyor. Görev yerlerinde cehalete karşı misyonerlik üstlenmelerini istiyorum" dedi.
Öğretmenliğin fedakarlık isteyen kutsal bir meslek olduğunu ifade eden Düzgün, "Öğretmenlik; fedakarlığın ve özverinin en iyi gösterildiği mesleklerden biridir. Öğrencileri insan haklarına saygılı bir vatandaş haline getirmelidirler. Bugüne kadar öğretmenlik mesleğinden zengin olan bir kişi görmedim. Öğretmenin amacı para kazanmak değil, ülke geleceğini tayin edecek gençleri en iyi şekilde yetiştirmektir. Öğretmenler bazı sıkıntılar yaşamaktadır. Bu sıkıntıların giderilmesini umut ediyorum. Zamanla zorlukların da aşılacağına inanıyorum" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Şubat 2005 Pazar 00:27:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?