2
Mayıs
2024
Perşembe
UŞAK

AB projesi başarısı

Uşak İl Milli Eğitim Müdürü Recep Düzgün, kent merkezinde Avrupa Birliği projelerinden yararlanmayan okul kalmadığını, 2005’te başlayan çalışmalar için "AB Merkezi" oluşturduklarını söyledi.

Düzgün, bu merkez sayesinde tüm okulların AB projelerinden yararlandığını, 2 milyon euro bedel hak ettiklerini ifade etti.

AB projelerinin katkılarını gördüklerine dikkat çeken Düzgün, şunları söyledi:

"Bunun en açık göstergesi ÖSS başarılarımız. İlimizde son üç yılda ÖSS başarısında Türkiye’de ilk 10’a girdik. Son iki yılda bu başarı Türkiye üçüncülüğü ve beşinciliği ile üst sıralara çıkmıştır. Proje üretmeye devam edeceğiz. Köy okullarımızın dahi projeden faydalanması için çaba veriyoruz."

Güzel sinerji oluştu

Düzgün, öğrencilerin yurt dışındaki ve kendi şartlarını görmelerini hedeflediklerini ifade etti, şunları söyledi:

"İlimizde ilköğretimde 75, ortaöğretimde 19 okul bulunuyor. Bu okulların hepsi toplam 118 AB projesinden faydalandı. Yurt dışından öğrenciler de ülkemize gelerek eğitim ve öğretimde son durumu gördü. Öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz yurt dışındaki arkadaşları ve meslektaşları ile güzel sinerji oluşturdu. Projeler kendimizi eleştirme imkanını da sundu. Avrupa’daki sistemle ülkemizinkini karşılaştırıp neler yapabileceğimizi masaya yatırma imkanına sahip oluyoruz."
 

Hürriyet Ege
Yayın Tarihi : 7 Nisan 2009 Salı 23:46:58
Güncelleme :7 Nisan 2009 Salı 23:49:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?