7
Mayıs
2024
Salı
UŞAK

Abone sayısı 37 bin

Uşak Doğalgaz Dağıtım Anonim Şirketi (UDAŞ) Genel Müdürü Emre Aydın, Uşak kent merkezindeki doğalgaz altyapı çalışmalarının yüzde 96'sının tamamlandığını bildirdi.

Onur, şirket binasında düzenlediği basın toplantısında, UDAŞ olarak 2005 yılından itibaren kentte doğalgaz dağıtım işini üstelendiklerini belirterek, aradan geçen sürede kent merkezinin tamamına yakınına doğalgaz imkanı sağlandığını kaydetti.

Kentte doğalgaz altyapı çalışmalarının büyük bölümünün tamamlandığını ifade eden Onur, "Kentin yüzde 96'sında doğalgaz altyapı çalışmalarını tamamlayarak, kent merkezinde bulunan yaklaşık 61 bin konuttan 56 binine doğalgaz altyapısını götürdük" dedi.

Onur, altyapı çalışmalarına bugüne kadar 40 milyon lira harcama yaptıklarını dile getirerek, şunları kaydetti:

"Bugün itibariyle abone sayımız ise 37 bine ulaştı. Elmalıdere, Mehmet Akif Ersoy, Atatürk, Dikilitaş, Işık, ve Fatih mahallelerinde çok az bir bölümde altyapı çalışmalarımız sürüyor. Yaklaşık 7 milyon lira tutarında bir bütçe ile kentteki tüm konutlara doğalgaz ulaştırmış olacağız. 2012 yılı sonu itibariyle altyapı çalışmalarımızı tamamlamayı ve 42 bin abone sayısına ulaşmayı hedefliyoruz"

Açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Onur, Uşak Üniversitesi Bir Eylül Yerleşkesi'ne doğalgaz hattı döşenip döşenmeyeceği yönündeki bir soruya karşılık, "Bir Eylül Yerleşkesi'ne doğalgaz hattı döşenmesi için yaklaşık 660 bin lira gibi bir maliyet söz konusu. Üniversite bu maliyeti karşıladığı zaman çalışmalar başlayacak" dedi.

AA
Yayın Tarihi : 4 Temmuz 2012 Çarşamba 15:15:12
Güncelleme :4 Temmuz 2012 Çarşamba 15:20:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?