2
Mayıs
2024
Perşembe
UŞAK

Açık hava tiyatrosu yenileniyor

Uşak Belediyesi 2001 yılında yapılan ve şuanda atıl durumda bulunan açık hava tiyatrosunun tadilat yapılarak yenileneceğini açıkladı.

Ilıcak Subaşında bulunan ve 2001 yılında inşa edilen açık hava tiyatrosunun yeniden düzenlenerek kültür ve sanat etkinliklerinde kullanılır hale getireceklerini belirten Uşak Belediye Başkanı Ali Erdoğan, çalışmaların ay sonuna kadar tamamlanacağını ifade etti.

Uşak’ın düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümü etkinliklerinin kutlanacağı Bir Eylül tarihine kadar yenileme çalışmalarını bitireceklerini kaydeden Ali Erdoğan,”Ilıcak Subaşı Tesisleri içinde bulunan ve yaz aylarında kültürel ve sanatsal faaliyetlere ev sahipliği yapan tiyatrodan daha çok istifade edebilmek amacıyla başlatılan yenileme çalışmalarına seramik zeminler değiştirilerek başlandı. Çatı bölümünde yapılacak olan tamirat işlemlerinin ardından iç dizayn çalışmalarına geçilecek olan tiyatro 1 Eylül Kurtuluş gününde eksiksiz bir biçimde faaliyete geçecek”dedi.

Uşak Belediyesi olarak sanatsal ve kültürel faaliyetlere önem verdiklerini de anlatan Erdoğan, şunları söyledi; “Kentimizin sanat ve kültür organizasyonları için yapılmış olan mekânlarında daha önce yapılmamış olan yenileme çalışmalarına başladık. Atatürk Kültür Merkezi, Oda Tiyatrosu ve açık hava tiyatrosu bu mekânların başında geliyor. Daha önce atıl durumda olan oda tiyatrosunda yaptığımız çalışmalar tamamlandı. Atatürk Kültür Merkezi ve amfi tiyatroda yapılacak olan yenileme çalışmalarının ardından Uşaklılar kültür ve sanat etkinlikleri için faal olarak kullanabilecekleri iki yapıya daha kavuşacak”
 

İHA
Yayın Tarihi : 7 Ağustos 2009 Cuma 15:27:58
Güncelleme :7 Ağustos 2009 Cuma 15:31:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?