2
Mayıs
2024
Perşembe
UŞAK

Acılı baba adalet için yürüyor

İZMİRLİ ACILI BABA ANKARA’YA YÜRÜYOR

İzmir'in Seferhisar İlçesi'nde çobanlık yapan Şahin Güner, Konya'nın Beyşehir İlçesi'nde geçirdiği kazada hayatını kaybeden 21 yaşındaki kızı Damla Güner’in ölümüne neden olan sürücülerin cezalarının paraya çevrilip taksitlendirilmesini protesto etmek amacıyla İzmir'den Ankara'ya yürüyüş başlattı. Elinde Türk bayrağı ile başkente yürüyen baba Şahin Güner Uşak’a ulaştı.

Karar üzerine, sesini duyurmak ve tepkisini dile getirmek için Seferihisar'dan Ankara'ya yürüyüşe başladı. Tepki için başlattığı yürüyüşte Uşak’a ulaşan Güner, Ankara’da Adalet Bakanlığı’na siyah çelenk bırakacağını daha sonra da kimliğini Anıtkabir’e bırakacağını söyledi. Baba Şahin Güner, kararı Yargıtay’da temyize götürdüklerini ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne de başvuracağını ifade ederek “Kızımı kaybettim verilen ceza karşısında üzüntüm ikiye katlandı. Bir canın bedeli bu olmamalı”dedi.

Yaklaşık bir hafta sonra Ankara’ya varmayı hedefleyen Güner, “Kızım o kaza nedeniyle canından oldu. Organları ile 7 kişiye hayat verdi. Ama ölümüne neden olan insanlara verilen cezanın toplamı 30 bin TL. Bir canın değeri bu olmamalı. Verilen cezaya itirazımız var. 29 Ekim Perşembe günü Seferihisar'dan yola çıktım. Karara tepkimi göstermek için başlattığım bu yürüyüşüm Ankara’da sona erecek. Ankara’da Adalet Bakanlığı önüne siyah çelenk koyacağım. Daha sonra Ulu Önder Atatürk’ün huzuruna çıkarak kimliğimi Anıtkabir’e bırakacağım. Dava dosyası yeniden incelenip verilen cezalar düzeltilince kimliğimi geri alacağım. Mahkemenin verdiği kararı temyiz için Yargıtay’a başvurduk. Yargıtay’dan sonuç alamazsam Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne başvuracağım”dedi.

 

OLAYIN ÖZETİ

Selçuk Üniversitesi Beyşehir Meslek Yüksek Okulu Muhasebe Bölümü'nde eğitim gören Damla Güner, 22 Mart 2009 tarihinde arkadaşı Cengizhan Savur'un kullandığı motosikletle giderken Hasan Ceylan'ın kullandığı otomobille çarpışmıştı. Kazada, Cengizhan Savur ve Damla Güner ağır yaralalı olarak Beyşehir Devlet Hastanesi'nde kaldırıldı. İlk tedavisinin ardından Konya Numune Hastanesi'ne sevk edilen Damla Güner 27 Mart’ta hayatını kaybetti. Genç kızın babası Şahin Güner (46), evladının organlarını 7 kişiye bağışladı. İzmir Seferihisar’da çobanlık yapan acılı baba Şahin Güner, kızı için kazadan sonra hukuk mücadelesi başlattı. Seydişehir Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen dava sonuçlandı ve Damla Güner'in bulunduğu motoksikletin ehliyetsiz sürücüsü ve aynı zamanda arkadaşı olan Cengizhan Savur'a taksirle bir kişinin ölümüne neden olmak suçundan 1 yıl 8 ay hapis cezası verildi. Hapis cezası 12 bin TL para cezasına çevrilip 18 taksite bölündü. Motosiklete arkadan çarpan ve alkollü olduğu belirlenen otomobil sürücüsü Hasan Ceylan ise taksirle bir kişinin ölümüne ve bir kişinin de yaralanmasına neden olmak suçundan 2 yıl 4 ay hapis cezası aldı. Bu cezada 18 bin 200 TL para cezasına çevrilip 24 taksite bölündü.

İZMİRLİ ACILI BABA ANKARA’YA YÜRÜYOR
İZMİRLİ ACILI BABA ANKARA’YA YÜRÜYOR
İHA
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2009 Salı 08:58:02
Güncelleme :3 Kasım 2009 Salı 17:19:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?