2
Mayıs
2024
Perşembe
UŞAK

AK Parti kan verdi

AK PARTİ İL TEŞKİLATI KAN BAĞIŞINDA BULUNDU

Uşak Kızılay Kan Merkezi Başhekimi Umut Bilgin Koçan, 2009 yılının ilk 10 ayında 9 bin 500 ünite kan aldıklarını belirterek yıl sonuna kadar bu rakamın 11 bin üniteye çıkmasını hedeflediklerini söyledi. Uşak’ta kan sıkıntısı yaşanmadığını belirten Koçan, bayan bağışçılar ile üniversite öğrencilerinin ilgisinden memnuniyet duyduklarını ifade etti.

29 Ekim - 4 Kasım tarihleri arasında kutlanan Kızılay Haftası nedeniyle AK Parti Uşak İl Teşkilatı Kızılay Kan Merkezi’ne giderek kan bağışında bulundu. Kan Merkezi Başhekimi Umut Bilgin Koçak’tan çalışmalarla ilgili bilgi alan AK Partililer her sorumlu vatandaşın kan bağışlaması gerektiğini söylediler. AK Parti İl Başkanı Hilmi Alper, Kızılay'ın, savaş ve doğal afetler karşısında, insanların acılarını dindirmeye, yaralarını sarmaya çalışan çok önemli bir kuruluş olduğunu dile getirdi.

Uşak Kızılay Kan Merkezi Başkanı Umut Bilgin Koçan yurt genelinde olduğu gibi Uşak’ta da negatif gruplarda sıkıntı yaşandığını ancak Uşak’taki bağışçıların yüzde 51’inin düzenli olarak bağış yaptığını ifade etti. Türkiye geneline oranla ilde kadın bağışçıların yüksek olduğunu da ifade eden Koçan şunları söyledi; Türkiye genelinde kadın bağışçıların ortalaması yüzde 2 iken ilimizde bu oran yüzde 18’dir. Sürekli bağışçı oranımız ise yüzde 51. Yani kan verenlerin yarısı düzenli olarak bağışta bulunuyor. Bu açıdan ilimiz çok duyarlı. Üniversite öğrencileri de bizim en önemli bağışçılarımız arasında yer alıyor. Üniversite öğrencileri yıllık bin 500 ünite kan veriyorlar. 2009 yılının ilk 10 ayında 9 bin 500 ünite kan topladık. Bu sayıyı yıl sonuna kadar 11 bin üniteye çıkarmayı hedefliyoruz. Uşak’ın yıllık kan ihtiyacı normal şartlarda 9 bin ünitedir. Biz fazla kanları çevre illere yolluyoruz. Ancak az sayıda bulunan negatif gruplar için Denizli ve İzmir gibi illerden talep ediyoruz. Çünkü bazen bir hasta için 3 yada 4 ünite acil kan ihtiyaç duyuluyor merkezimizde bunu temin edemediğimiz zaman çevre illerden talep ediyoruz”

Ak Parti İl Başkanı Alper ise konuyla ilgili şunları söyledi; "Kızılay, milliyet, din, ırk, cinsiyet, siyasal düşünce ayrımı yapılmaksızın yardıma muhtaç olanlara başarıyla hizmet vermektedir. Kızılay, sadece ülkemiz sınırları içinde değil, dünyanın her bölgesinde, her türlü felaket karşısında insanlara yardım ederek büyük takdir görmüş, Türk Milletinin yardımlaşma ve dayanışma özelliğini tüm dünyaya göstermiştir. Kızılay'ın bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da üstlendiği misyonu başarıyla sürdüreceğine inanıyorum”

İHA
Yayın Tarihi : 30 Ekim 2009 Cuma 15:15:04
Güncelleme :30 Ekim 2009 Cuma 17:30:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ulusal64 IP: 88.242.217.xxx Tarih : 31.10.2009 16:47:15

Ben kan vermek istiyorum ama veremiyorum. Çünkü işten çıktığım saatte kapalı olmuyor ama kan almıyorlar, neymiş kanları Ankara'ya gönderdik falan. Ulen dolapta beklet sonra gönder ne alaka, kızılay yokken devlet hastanesine ne zaman istesem veriyordum nalet olsun sizin gibi kızılaya zaten vukuatlısınız, bide zaten satıyormuşsunuz.