2
Mayıs
2024
Perşembe
UŞAK

AKM'de Yaren Gecesi

Uşak Belediyesi ile Baltalı Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından ortaklaşa düzenlenen Yaren Gecesi etkinlikleri büyük ilgi gördü. Uşak Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen gecede yöresel gösteriler sergilendi.

Geceye Belediye Başkanı Mesut Apaydın ile birlikte Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay M. Ruhi Candan, Banaz Kaymakamı İsmail Küreci, Banaz Belediye Başkanı Tahsin Erdem ve daire müdürleri ile vatandaşlar katıldı.

Programda sahne alan tüm katılımcılara yöresel poşu kıyafeti hediye eden Belediye Başkanı Mesut Apaydın, Uşak kültürünün yaşatılması için gerçekleştirilen etkinliklere her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirterek, “Yok olmaya yüz tutmuş geleneklerimizin yaşatılması ve bunların gelecek nesillere taşınması için her türlü çalışmanın yanında yer alıyoruz. İlimizin kültürel gelişmişliğini arttırmak amacı ile Belediye olarak yoğun bir şekilde çalışmalarımız devam ediyor. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu tür etkinliklerin yanı sıra tiyatro, bale, opera gibi sanat dalları ile hemşehrilerimizin tekrar buluşmasını sağlayacağız 2009 yılında kültürel etkinlere ağırlık vereceğiz” dedi.
Gece sonunda Baltalı Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ahmet

Aydın tarafından Belediye Başkanı Mesut Apaydın’a gecenin düzenlenmesinde verdiği destek nedeniyle teşekkür plaketi verdi. Gece köylüler tarafından hazırlanan yöresel yiyeceklerden oluşan ikramların takdim edilmesiyle sona erdi.

iha
Yayın Tarihi : 18 Şubat 2009 Çarşamba 23:03:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?