7
Mayıs
2024
Salı
UŞAK

AKM'de yaren gecesi coşkusu

Uşak'ın Banaz ilçesine bağlı Baltalı Köyü Yaren Kültür Dayanışma Derneği'nin geleneksel 4. Yaren Gecesi etkinliği yoğun ilgi gördü.

Atatürk Kültür Merkezi'ndeki yarenlik kültürünün yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılması amacıyla düzenlenen yaren gecesinde yöresel türküler ve halk oyunları gösterileri sunuldu. Geceye; Uşak Milletvekilleri İsmail Güneş ve Mehmet Altay, Garnizon Komutanı Albay İsmail Özcan, Uşak Emniyet Müdürü Şammaz Demirtaş, Uşak Defterdarı Abdullah Kırım ile çok sayıda davetli izledi. Gecede Baltalı Köyü halk oyunları ekibinin gösterisi ilgiyle izlendi. Baltalı Köyü Kültür Dayanışma Derneği Başkanı Ahmet Aydın, yaren kültürünün yaşatılmasının önemine değindi.

Restore edilerek hizmete açılan İslamoğlu Kültür Evi'nin yarenlik kültürünün yaşatılmasında büyük katkı sağladığını da ifade eden Aydın,

"Uşak Belediyesi İslamoğlu Evi'ni restore ederek hizmete açtı ve bize tahsis etti. Burada her Salı günü Baltalı Köyü Yaren ekibimiz toplanıyor ve çeşitli etkinlikler düzenliyor.

Yarenlik kültürünü yaşatmaya ve gelecek nesillere aktarmaya çalışıyoruz.

Bu etkinlikler hem kültürümüzün yaşatılmasına, hem de şehrimizin ekonomisine katkı sağlanmasına neden olacaktır. Bu yüzden yaren kültürünü yaşatmak amacıyla yapılan İslamoğlu Kültür Evi önemli bir konumdadır. Burada bayanlarımızın tarhana ve keşkek günleri yapmasını, yaren kültürünü yaşatacak her türlü sembolün burada hayat bulmasını arzu ediyoruz" dedi. -

iha
Yayın Tarihi : 27 Mart 2012 Salı 17:58:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?