2
Mayıs
2024
Perşembe
UŞAK

AKP meclis toplantısına katılmadı

UŞAK BELEDİYE MECLİSİ KASIM AYI TOPLANTISI YAPILDI

Uşak Belediye Meclisi Kasım ayı toplantısı Ali Erdoğan başkanlığında gerçekleştirildi. AK Partili meclis üyelerinin katılmadığı toplantıda 2010-2014 yıllarını kapsayan stratejik plan ve 2010 yılı bütçesi komisyona havale edildi.

Belediye Meclisi Salonu’nda gerçekleştirilen Kasım ayı meclis toplantısında 16 maddelik gündem görüşülerek karara bağlandı. AK Partili meclis üyelerinin katılmadığı toplantıda yüzde 99 hissesi belediyeye ait olan UTAŞ’ın sermayesi 750 bin TL arttırıldı.

Uşak Belediyesi Kasım ayı olağan meclis toplantısı geçen hafta meclis üyelerine zamanında tebliğ edilmediği gerekçesiyle yapılamamış ve bugüne ertelenmişti. Bugün yapılacak meclis toplantısının gergin geçmesi bekleniyordu. Ancak AK Partili meclis üyeleri toplantıya katılmayınca toplantıda gerginlik yaşanmadı. 16 maddelik meclis toplantısında 2010-2014 yıllarını kapsayan stratejik plan oy birliği ile komisyona havale edildi. Toplantının diğer önemli gündem maddesi olan 2010 yılı bütçesi de oy birliği ile komisyona havale edildi. Belediye şirketi olan UTAŞ’ın bir milyon TL olan sermayesinin arttırılması da görüşüldü. UTAŞ’ın sermayesinin 750 bin TL arttırılması oy çokluğu ile kabul edildi.

Toplantıda komisyona havale edilen 2010-2014 yıllarını kapsayan stratejik plan için 5 kişilik bir stratejik plan komisyonu oluşturulması tartışıldı. Yapılan oylama sonunda komisyon oluşturuldu. Başkan Ali Erdoğan toplantıda belediyenin İller Bankası’na olan borcunun bitirilmesinin mümkün olmadığını ifade ederek “İller Bankası ödeneğimizin yüzde 40’ı borca kesiliyor. Ancak borcun faizi kesilen miktardan daha fazla. Belediyenin İller Bankası’na olan borcu 5 yıl sonra yüzde 10 artarak 64 milyon civarına çıkacaktır”dedi.

Meclis toplantısında gündem maddeleri görüşülüp karara bağlandıktan sonra tamamlandı ve Başkan Ali Erdoğan 24 Kasım 2009 günü meclisin olağanüstü toplanacağını belirterek oturumu kapattı.

UŞAK BELEDİYE MECLİSİ KASIM AYI TOPLANTISI YAPILDI
İHA
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2009 Perşembe 17:00:05
Güncelleme :12 Kasım 2009 Perşembe 22:42:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?