2
Mayıs
2024
Perşembe
UŞAK

AKP'de kongre 2. kez ertelendi

AK Parti Uşak İl Başkanlığı 3. olağan kongresi yaşanan anlaşmazlıklar nedeniyle süresiz ertelendi.

İl Başkanlığı için aday belirlemede yaşanan sorunlar nedeniyle ertelenen kongrenin hangi tarihte yapılacağı daha sonra belirlenecek.

AK Parti Uşak İl Başkanlığı 3. olağan Kongresi, aday belirleme sürecindeki anlaşmazlıklar nedeniyle AK Parti Genel Merkezi tarafından ikinci kez ertelendi. Daha önce 6 Haziran 2009 tarihinde yapılacağı açıklanan AK Parti Uşak 3. Olağan Kongresi, parti teşkilatının tek bir aday ismi üzerinde birleşememesi nedeniyle 5 Temmuz 2009 tarihine ertelenmişti.

Yaşanan kongre sürecinde AK Parti Genel Merkezi, AK Parti Uşak İl Başkanlığı için Hilmi Alper’i açıklayıp delegelerin Alper’e destek vermesini istedi. Genel merkezin açıklamasının ardından Hilmi Alper’i il başkanlığı için uygun görmeyen bazı kongre delegeleri AK Parti İl Başkanlığı için Fatih Özdemir’i aday göstererek, kongrede kendi adaylarını destekleyeceklerini açıkladı.

Yaşanan bu gelişmelerin ardından AK Parti Genel Merkezi tarafından bugün AK Parti Uşak İl Başkanlığı’na gönderilen faks ile AK Parti Uşak 3. Olağan Kongresi’nin süresiz olarak ileri bir tarihe ertelendiği açıklandı. Genel Merkezin adayı olan Hilmi Alper, bugün saat 16.00’da adaylığını açıklayacağını belirterek basın mensuplarına toplantıya davet etmişti. Alper’in adaylık açıklamasını takip etmek için parti binasına gelen gazeteciler erteleme kararı ile karşılaştı.

Kongrenin ikinci kez ertelenmesine bazı partililer tepki gösterirken Merkez İlçe Başkanı Nuri Demir ve Hilmi Alper konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.
Parti binasına adaylığını açıklamak için geldiğini ancak yaşanan olumsuzluklar nedeniyle kongrenin ertelendiğini ifade eden Hilmi Alper, “Partililerin desteği ile talip olduğum bu göreve hazırdım. Herkesi kucaklayacaktım. Genel Merkez birlik ve beraberlik olmadığını karar verdi ve kongre ertelendi. Ben Genel Merkez ve Başbakan tarafından çağırıldım ve aday gösterildim. Bunu kabul etmeme gibi bir şansım yoktu. Çünkü Başbakan’ın verdiği bu şerefli görevi kabul etmiyorum deme hakkım yok. Bu süreç içinde diğer adaylarla da görüşüp güçlü bir yönetim oluşturmayı istedim Ancak diğer adaylar bu çağrıma olumlu yanıt vermedi. Bu ertelemenin daha iyi neticeler doğuracağını düşünüyorum. Eninde sonunda il kongresini yapacağız”dedi.

Kongre ile ilgili bundan sonra yaşanacak sürecin çok daha önemli olacağını da kaydeden Alper, “Bizim bir tane liderimiz var. O da Başbakanımız Recep Tayip Erdoğan. Bize ölün dediği gün ölürüz, kalkın dediğinde kalkarız, yürüyün dediği gün de yürürüz. Çünkü bu saygıyı göstermezsek partinin bölünme tehlikesi ortaya çıkar. İçimizdeki ve dışımızdaki düşmanlara karşı bu tavrı göstermek zorundayız. Bana verilen görevi reddetmeme nedenimde budur. Önümüzdeki, süreçte Başbakan ve Genel Merkez neye karar verirse o gerçekleşecektir. Bu karara hepimiz saygı göstermeliyiz. Çünkü lider etrafındaki topluluğun başında olan kişidir ve o topluluğun içinden o lidere rağmen bir takım çatlaklar ve farklı sesler çıkarsa sonumuz gelmiş demektir. Böyle çatlak seslerin olmaması için Genel Merkezin kararına saygı göstermemiz gerekiyor”dedi.

SÜRECİN SONUÇLARINI KATLANMAK ZORUNDAYIZ
AK Parti Uşak Merkez İlçe Başkanı Nuri Demir ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada, hiçbir AK Parti’linin bu sürecin yaşanmasını arzu etmeyeceğini ifade ederek yaşananlardan duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Kongre sürecini mevcut İl Başkanı Ali Işık’ın iyi yönetemediğini de savunan Nuri Demir, “Geçen süreçte Genel Merkez aday olmayı düşünen herkesi çağırdı ve bu arkadaşlar Başbakan tarafından dinlendi. Teşkilatın görüşleri ve önerileri de değerlendirildi. Genel Merkez daha sonra Hilmi Alper’i aday gösterdi ve diğer arkadaşlarımızı da Hilmi Bey etrafında birleşmeyi telkin etti. Ancak bu arkadaşlar hırslarını alamayarak aday olmayı tercih etti. Yapılan değerlendirme toplantılarında da geri çekilmeleri istendi ancak kabul etmediler. Bunun üzerine genel merkez mevcut durumun teşkilatın birliğine zarar vereceğini kendi adayının yıpratılacağını düşünerek kongreyi süresiz erteledi.

En büyük sorumluluk il başkanına aittir. Bu süreci iyi yönetmesi gerekirdi. Yeterli tavrı ortaya koyamadı yada tavrını teşkilata kabul ettiremedi. Teşkilat olarak Genel Başkan neyi arzu ederse bize düşen o doğrultuda hareket edip görevimizin yerine getirmektir. Bizler bağımsız başı boş insanlar değiliz. Kişisel beklentilerimizi ve görüşlerimizi uygulatma hakkına da sahip değiliz. Çünkü bizler yetki makamında değiliz. Böyle bir sürecin yaşanmasını arzu etmezdik. Bu sürecin sonuçlarını katlanmak zorundayız”dedi.

Merkez İlçe Başkanı Nuri Demir ile İl Başkan Adayı Hilmi Alper, gazetecilere yaptıkları bu açıklamanın ardından AK Parti’ye geçen Saadet Partisi Uşak Gençlik Kolları üyesi Numan Yavuz ve Talha Altuğ’a parti rozeti taktılar.

iha
Yayın Tarihi : 1 Temmuz 2009 Çarşamba 22:50:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?