2
Mayıs
2024
Perşembe
UŞAK

AKP'li vekillerden kriz yorumu

Uşak Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası’nda (SMMMO) düzenlenen toplantıda AK Parti Uşak Milletvekilleri Mustafa Çetin ile Nuri Uslu, oda başkanlarıyla birlikte ekonomik krizi değerlendirdi. Milletvekili Nuri Uslu, sanayide olumlu sinyaller alındığını ifade ederek krizin kısa sürede biteceğini söylemenin hayalcilik olacağını ifade etti.

Uşak’ın yeni teşvik ve istihdam paketinden kazançlı çıkacağını iddia eden Uşak Milletvekilleri, sanayideki kapasite kullanımının kriz öncesine yaklaştığını söyledi. Uşak Organize Sanayi Bölgesi’ndeki doğalgaz ve elektrik tüketimleri ile istihdam rakamlarının kriz öncesine yaklaştığını söyleyen AK Partili Mustafa Çetin ile Nuri Uslu, yeni teşvikle birlikte Uşak’a yeni yatırımların geleceğini umut ettiklerini ifade etti. SMMO toplantı salonunda düzenlenen toplantıya AK Parti Uşak Milletvekilleri Mustafa Çetin ile Nuri Uslu, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Karaman, SMMMO Başkanı Azmi Yılancıoğlu ve Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkan Vekili Cavit Sarı katıldı.

2008 yılı Ağustos ayında başlayan küresel ekonomik krizle birlikte yaşanan sıkıntıları aşmak için hükümet olarak tedbir paketleri aldıklarını krizi aşmak için yeni paketlerin alınabileceğini ifade eden AK Parti Uşak Milletvekili Nuri Uslu, “Küresel krizin kısa sürede biteceğini söylemek hayalcilik olur. Hükümet olarak biz krizi aşmak için çeşitli tedbir paketleri açıkladık. Önümüzdeki süreçte de yeni paketler açıklayabiliriz. Ancak son günlerde sanayide bir iyileşme söz konusu. Uşak Organize Sanayi Bölgesi’nde kapasite kullanımı ile enerji tüketimlerinde gözle görülür bir artış var. Bu artış istihdamda da yaşanıyor. Geçtiğimiz günlerde organize sanayi yönetimi ile bir toplantı yaptık. Bu toplantıda enerji kullanımı ile istihdam rakamlarının kriz öncesine yaklaştığını gördük. Bu iyileşmenin istikrarlı bir şekilde devam etmesini bekliyoruz. Uşak 5084 sayılı teşvik yasasından ciddi şekilde yararlandı. Yeni teşvik paketinden de ilimiz kazançlı çıkacaktır. Yeni teşvikle daha önce elde ettiğimiz kazanımları kaybetmeyeceğimizi düşünüyorum”dedi.

“HÜKÜMETİMİZ KRİZİ İYİ YÖNETİYOR”

AK Parti Milletvekili Mustafa Çetin ise yaptığı konuşmada, “Yeni teşvikten yararlanacağımızı düşünüyoruz. Beklentimiz ilimize dışarıdan yatırımların gelmesidir. Bu konuda bazı müracaatların olduğunu biliyoruz. Biz siyasiler ilimizin sorunlarını çözmek ve istihdamın önünü açmak için çalışıyoruz. Hükümetimiz krizi aldığı dinamik tedbirlerle iyi yönetti. Bundan sonraki süreçte de ekonomik krizin seyrine göre yeni tedbirler alınabilir. KDV ve ÖDV indirimleri piyasaya bir canlılık getirdi. Krizin dip noktasının görüldüğü tartışılıyor. Son aylardaki ekonomik göstergeler iyiye doğru gidiş olduğunu gösteriyor. Biz hükümet olarak gerekli tedbirleri almaya devam edeceğiz. Dünya böylesine büyük bir krizle belki de ilk kez karşı karşıya kaldı. Bu krizi aşmak için gereken fedakarlığı yapacağız. Aynı fedakarlığı sanayicilerimizden de bekliyoruz”dedi.

“TALİH KUŞUNU KAYBETTİK”

Uşak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Karaman da yaptığı konuşmada, sanayideki doğalgaz ve elektrik tüketimlerinde bir artış yaşandığını ancak sanayicinin nakit sıkıntısı yaşadığını ifade etti. “5084 sayılı teşvik yasası bizim için bir talih kuşuydu. Yıl sonunda 5084 bitecek bu yasa Uşak’a önemli kazanımlar kattı. Her alanda yararlandık. Yeni yatırımlar, vergi, SSK ve enerji indirimleri ile Uşak sanayisi ayakta kaldı. 5084’ten eski işletmelerde yararlanıyordu. Yeni teşvik paketi sadece yeni yatırımcıları kapsıyor. Uşak’ın önemli sektörleri olan dericilik, seramik ve tekstil atıklarını da içeren yeni teşvikin ilimize yatırımcı çekmesini umut ediyoruz. Ancak 5084 kadar yararlı olacağını düşünmüyoruz. Çünkü 5084 bir talih kuşuydu ve bu talih kuşu yıl sonumu elimizden uçup gidecek. Kriz ortamında ayakta kalmakta dahi zorlanan sanayicinin yeni yatırımlar yapması kolay olmayacak. Ancak biz umudumuzu da kaybetmek istemiyoruz. Yeni teşvikin de ilimize katkı sunmasını umut ediyoruz”dedi.

 

iha
Yayın Tarihi : 30 Temmuz 2009 Perşembe 14:38:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?