2
Mayıs
2024
Perşembe
UŞAK

'Allah bizi utanmazlardan korusun'

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Uşak Belediye Başkan Adayı Ali Erdoğan düzenlediği basın toplantısında seçim çalışmaları hakkında bilgi verdi. Erdoğan, AK Parti Adayı ve Belediye Başkanı Mesut Apaydın’ın suçlamalarını da cevap verdi.
İl Başkanı Metin Deniz Savaş ile birlikte parti binasında projelerini anlatan Ali Erdoğan, belediye evsel atık su artıma tesisinin deşarj izin belgesi olmadığını iddia etti.

Belediye Başkanı Mesut Apaydın’ın “Ali Erdoğan, MHP’nin adayı olmaktan utanç duyuyor” şeklindeki iddialarına sert bir dille cevap veren Erdoğan, “Ben Allah’a şükür utangaç bir insanım. Haddimi de bilirim. Hiç kimseyle kişisel bir kavgaya da niyetim yok. Ancak Allah bizi utanmazlardan korusun”dedi.

Uşak’taki üç arıtma tesisinden sadece bir tanesinin deşarj izin belgesi olduğunu iddia eden Ali Erdoğan, “ Uşak’ta ikisi sanayi bölgesinde olmak üzere üç tane arıtma tesisi var. Zaman zaman çalışıp çalışmadığı yolunda tartışmalar yaşanıyor. Belediye’nin 2006 yılında yaptığı evsel atık su arıtma tesisinin hala deşarj izin belgesi yok. Bu Çevre Bakanlığı nezdinde arıtma yapmıyor anlamına gelir. İki yıldır neden deşarj izni alamıyorlar sormak lazım. Bir an önce bu izin belgesini almalarını tavsiye ediyorum Yoksa bu seçim malzemesi olur meydanlarda konuşulur”dedi.

KAYAAĞIL BÖLGESİNDE SICAK SU VAR
29 Mart seçimlerini kazanması halinde makam araçlarını satacağı yolundaki iddiasını yineleyen ve Uşak’ı termal merkez yapacaklarını kaydeden MHP Adayı Ali Erdoğan, “İtecik tepesinin alt kısmında yer alan Kayaağıl köyü civarında sıcak su mevcut. Bu alanla ilgili bir takım çalışmalarımız var. Seçimi kazanmamız halinde potansiyeli değerlendirip zemin etüt çalışmalarını başlatacağız. Uşak sıcak su havzası ve termal merkezi olabilecek bir potansiyele sahip. Bu bölgedeki sıcak suyun debisi yüksek ve proje bizim en önemli çalışmalarımız arasında yer alıyor. Projeyi hayata geçirdiğimiz takdirde hem termal merkezi olacağız hem de bölgede seracılık imkanı doğacak”dedi.

Uşak’ın çevre yoluna ihtiyacı olduğunu ve bu konuda projelerinin hazır olduğunu ifade eden Ali Erdoğan, “Belediye başkanı olduğum dönemde projeyi gündeme getirmiştim. Ancak daha sonra göreve gelen AK Partili yönetim buna sahip çıkmadı. Çevre yolunun hala güneyden mi kuzeyden mi geçmesi konusunda tartışmalar yapılıyor. Çevre yolunun kuzeyden geçmesini söyleyenler bu kenti tanımıyor demektir. Çünkü çevre yolu güneyden geçmelidir. 29 kilometrelik bir mesafe olan çevre yolu projemiz tekstil organize sanayi bölgesinden başlayıp karma organize sanayi bölgesinden geçip Çarık Köyden ana yola bağlanacak. Çevre yolu ile iki organizeyi birbirine bağlayacağız. Proje sayesinde Ankara, İzmir, Denizli illerine ve Ulubey, Sivaslı ve Eşme ilçelerine gitmek isteyenler şehir merkezine girmeden geçiş yapabilecek”diye konuştu.

Yapılması planlanan yeni hastane ve adliye binasının yerinin yanlış olduğunu da iddia eden Ali Erdoğan, “ Yeni adliye ver hastane binası havaalanının karşısına yapılacağı söyleniyor. Oysa havaalanı askeri bir alan ve yeni hastane binası ile adliye sarayı bu alanın tam karşısına düşünülüyor. Bu son derece yanlış bir yaklaşımdır. Çünkü hem uçakların görüş mesafesini engelleyecek bu binalar hem de şehir askeri bölge olan havaalanının sınırına sıkışıp kalacak. Biz göreve gelirsek yeni hastane binası ile adliye sarayını İzmir yolu üzerinde planlayacağız. Çünkü hem organize sanayi bölgesine yakın olacak hem de üniversiteye. Ayrıca bu kent batıya doğru genişlemek zorundadır. Bu projeleri iyi irdelemek ve kenti mimari açıdan düzgün planlamak gerekiyor" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 7 Şubat 2009 Cumartesi 18:21:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?