2
Mayıs
2024
Perşembe
UŞAK

Alper'den Savaş'a cevap gecikmedi

AK PARTİ İL BAŞKANI ALPER KENDİSİNİ MUHATAP ALMADIKLARINI SÖYLEYEN MHP İL BAŞKANI SAVAŞ’A CEVAP VERDİ

AK Parti İl Başkanı Hilmi Alper, MHP İl Başkanı Metin Deniz Savaş’ın, kendisini muhatap almadıkları yolundaki sözlerine yaptığı yazılı açıklama ile cevap verdi. Hilmi Alper, MHP İl Başkanı Savaş’ın şehir içi minibüslerindeki “Ne mutlu Türküm Diyene” sözü ile Türk bayrakları kasıtlı olarak söktürülüyor” eleştirilerine de sert bir dille cevap vererek “Savaş, Haddini aşan sözlerle tehditler savurmaktadır, savcılar bu konuda gerekeni yapacaktır”dedi.

Atama yolu ile il başkanı olmasının yasal bir prosedür, konunun ise parti içi bir mesele olduğunu ifade eden Hilmi Alper, MHP İl Başkanı Metin Deniz Savaş’ın kendisi ile ilgili eleştirilerine değinerek “Atanmış bir İl Başkanı olmam dolayısıyla muhatap almayacağını söylemesi üzerine, basın toplantısıyla cevap verilecek kıymette bir şahıs olmaması sebebiyle cevabımı yazılı vermeyi tercih ettim”dedi.

MHP İl Başkanı Metin Deniz Savaş’ın daha önce de devletin valisini hedef alan açıklamalar yaptığını ve bu açıklamaların infial oluşturduğunu iddia eden AK Parti İl Başkanı Hilmi Alper, “Metin Deniz Savaş her ne kadar seçilmiş bir kişi olduğunu iddia etse de seçildiği kongre, partisinin bir kısım delegelerinin itirazı ile mahkemelik olmuştur”dedi.

MHP tarafından UTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı olduğu döneme ait bir takım düzmece belgelerin ortaya atıldığını ve konuyu hukuka intikal ettireceklerini belirten Hilmi Alper, “Kamuoyunda sanki büyük bir yolsuzluk ortaya çıkarmış edasıyla beyan ve söylemlerde bulunanlara şahsımla ilgili iddiaların gerçek dışı olduğu ortaya çıktığında, hukuki haklarımı sonuna kadar kullanacağım. Bugüne kadar bu konuda yapılan tüm beyan ve açıklamalarla ilgili şahsım ve partim adına hukuki ve kişisel tazminat haklarım saklı tutulmaktadır”dedi.

MHP İl Başkanı Metin Deniz Savaş’ın Cumartesi günü düzenlediği basın toplantısında İl Emniyet Müdürlüğü’nü de hedef alan açıklamalar yaptığını ve maksadını aşan tehditler savurduğunu iddia eden Alper, şunları söyledi; “Daha önceki açıklamalarında devletin Valisini hedef alan konuşmalarıyla infial yaratan Savaş; şimdi de Emniyet Müdürlüğü gibi önemli bir kurumu hedef almakla hatta daha ileri giderek hesap sormak gibi maksadını aşan sözlerle tehditler savurmaktadır. Ayrıca toplumu birbirinden ayrıştıracak, kutuplara ayıracak, nifak oluşturarak kamplara bölecek, Kürt – Türk, laik – anti laik çatışması yaratacak söylemlerde bulunmak suretiyle kaos yaratmaya çalışmaktadır. Türk toplumunun inanç hassasiyetlerinden olan Bismillah ve Maşallah gibi sözlere olan tahammülsüzlüğü ibret vericidir. Kimlere ve neye hizmet ettiği belli olmayan bu şahsın açıklamaları kamu vicdanını rahatsız etmektedir. Demokratik açılım sürecine Türk Ocakları Derneği gibi ülkücü camianın sesi olmuş önemli bir kuruluşun dahi destek verdiği bilinen bir gerçek iken bir İl Başkanının bu sorumsuzluğu ve halkı tahrik edercesine yaptığı konuşmaları büyük bir talihsizliktir. Basında yer alan kin ve nefret tohumları oluşturacak bu sözler için Adalet Bakanlığımızın değerli Savcıları mutlaka gereğini yapacaktır”

İHA
Yayın Tarihi : 16 Kasım 2009 Pazartesi 11:27:04
Güncelleme :16 Kasım 2009 Pazartesi 23:03:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mehmet canlı IP: 85.107.41.xxx Tarih : 19.11.2009 19:35:00

sayın alper sizi atalarınızdan tanıyorum. onların kemiklerini szlatma ben size siyasi olarak değilde. insani yönden seviyorum. müçadeleni devam ettir. bir chp li abin olarak yılma. derim.  her zaman yanındayız uşaklı olarak.