2
Mayıs
2024
Perşembe
UŞAK

'Ankara ile aynı dili konuşuyoruz'

AK  Parti Banaz Belediye Başkan Adayı Dr. Tolgay Çakmak, 29 Mart yerel seçimlerini kazanacaklarını iddia ederek projelerini anlattı. Banaz halkının Ankara ile aynı dili konuşan bir yönetime ihtiyaç duyduğunu iddia eden Çakmak, Hamamboğazı Termal Tesisileri’ni de turizme kazandıracaklarını ifade etti.

Uşak’ın Banaz İlçesi’nde AK Parti’den Belediye Başkan Adayı olan Dr. Tolgay Çakmak, seçim çalışmaları ve projeleri hakkında bilgi verdi. Banaz’ın hak ettiği yatırımları bugüne kadar alamadığını iddia eden AK Parti Adayı Çakmak, seçimi kazanmaları durumunda iktidar partisi olmanın avantajlarını ilçeye yaşatmak istediklerini belirtti.

Uşak milletvekillerine ilçenin taleplerini ve projelerini paylaştıklarını ve tam destek aldıklarını anlatan Tolgay Çakmak, yıllardır işletilemeyen Hamamboğazı tesislerini turizme kazandıracaklarını söyledi. İlçe merkezine 7 kilometre uzaklıktaki sıcak su tesislerinin şuandaki durumunun içler acısı olduğunu kaydeden AK Parti adayı Çakmak, “Hamamboğazı ile ilgili projemiz hazır. AB hibe kaynaklarından yararlanarak 3 yıl içerisinde termal tesisleri turizme ve Banaz ekonomisine kazandıracağız”dedi.

Termal tesislerin turizm ve ekonomi dışında hava kirliliğinin önlenmesinde de etkin bir rol oynayacağını savunan Tolgay Çakmak, “ Hamamboğazı’ndaki tesislerin ekonomiye kazandırılması için Uşak milletvekillerimiz ile görüştük ve bize “seçim vaadi olarak kullanabilirsiniz bu projeyi hayata geçireceğiz” dediler. İktidarımızın gücünü de arkamıza alarak ilçenin çehresini değiştirmeye talibiz. Hamamboğazı’ndaki sıcak suyu ilçenin ısınmasında kullanmak istiyoruz. Jeotermal için projemizi hazırladık ve 2010 yatırım programına aldıracağız. Projemiz üzerinde AB hibe fonlarından yararlanmak için çalışmalarımız devam ediyor. Proje kapsamında bir milyon 600 bin Euro hibe almayı umuyoruz. Proje sayesinde ilçemizi günlük 4 bin 700 ton karbondioksit emisyonundan kurtaracağız. Yani kömür ve diğer yakıtların neden olduğu hava kirliliğini ortadan kaldıracağız”dedi.

29 Mart yerel seçimlerinde 4 bin 500 oy hedeflediklerini ve ilçenin kalkınması için otogar ve yeni pazaryeri gibi projeleri hayata geçireceklerini de kaydeden Tolgay Çakmak, “ Ankara ile aynı dili konuşan iktidarın nimetlerinden daha fazla faydalanan bir yönetim olacağız. İlçemiz içme suyu şebekesinde yüzde 67 şebeke içi kayıp var. Son yıllardaki küresel ısınma ve su kaynaklarının azalması gibi etkenler karşısında suyumuzu verimli kullanmak zorundayız. En önemli çalışmalarımızdan biri de içme suyundaki şebeke içi kayıpları önlemek olacaktır.

iha
Yayın Tarihi : 16 Şubat 2009 Pazartesi 11:17:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Birol ERDOĞAN IP: 78.171.235.xxx Tarih : 17.02.2009 22:21:31

Davul sizin omuzunuzda tokmak Osman Nuri amcamızda olacak..Onun için hiç boşuna yorulmayın Banazlı size inanmaz:)