2
Mayıs
2024
Perşembe
UŞAK

Apaydın: Çöp sorununu çözeceğiz

Uşak Belediye Başkanı Mesut Apaydın, çöp sorununu tüm engellemelere rağmen çözeceklerini söyledi.

Yaklaşık iki yıldır yapılması planlanan katı atık deponi alanı ile ilgili yargı sürecinin tamamlandığını ve yeniden ÇED raporu aldıklarını belirten Apaydın, deponi alanı inşaatını kısa süre içerisinde başlayacaklarını kaydetti.

Seçim çalışmaları kapsamında Karaağaç Mahallesi sakinleri ile bir araya gelen Belediye Başkanı Mesut Apaydın, bölgedeki çöplük sorunun tüm engellemelere karşı çözecekleri müjdesini verdi. Uşak’a hizmet gelmesini istemeyenlerin kentsel dönüşüm projesine olduğu gibi katı atık deponi alanı projesine de karşı çıktıklarını söyleyen Belediye Başkanı Apaydın, “2 yıl önce bitecek projenin gecikmesine sebep oldular”dedi.

Uşak’ın çöplerinin vahşice depolandığını ve göreve geldiklerinde mevcut vahşi depolama alanını mümkün olduğunca ıslah etmeye çalıştıklarını anlatan Başkan Apaydın, “ Göreve geldiğimizde yeni bir çöp alanının yapılması için hemen girişimlere başladık. Uşak ölçeğindeki bir İl için gelecekte beklenen çöp miktarı ve çöpün niteliği dikkate alınarak ayrıştırma ünitesi ile birlikte katı atık depolama tesisi projesini ortaya koyduk. Uşak İl Mahalli Çevre Kurul kararı ile tespit edilen alanda yapılması hedeflenen tesis için çevresel etki değerlendirme süreci başlatıldı ve mevzuat gereğince konusunda uzman kişilerle çalışılarak proje hazırladık. Projeyi Çevre ve Orman Bakanlığı’na sunduk ve ÇED raporu aldık. Ancak şehrimize katkı sağlanmasından korkan bazı çevreler oturduğu yerden projeyi karşı çıktılar. Çevre sağlığı gibi üzerinde tartışılmayacak, kişisel ve siyasal çekişmeye konu olmayacak kadar önemli bir konuda yine sırf engel olabilmek maksadı ile belediyemizi mahkemeye vererek projenin iki yıl gecikmesine neden oldular” dedi.

Kentin ortak sorunu olan çöp sorunu konusunda bugüne kadar hiçbir şekilde çözüm üretmeyenlerin engellemeleri karşısında yılmayacaklarını ve çöp sorununu çözeceklerini ifade eden Apaydın, “Bizi engellemeye çalışanlar amaçlarına ulaşamadı. Proje sayesinde israfın önüne geçilerek ülkemiz kaynakları için büyük tasarruf sağlayacağız. Geriye dönüşüm amacıyla ayrıştırma ve katı atık depolama tesislerinin inşasının başlayabilmesi için bakanlıklar ve genel müdürlükler nezdinde yeniden girişimlerde bulunduk. Yapılan incelemeler neticesinde belediyemize tekrar ÇED raporu verildi. Katı atıkların bertarafı için hazırladığımız projeye yakın zamanda başlayacağız. Köprülü Kavşağın 55 gün gibi bir sürede bitirileceğini söyleyip, bitirdiğimize şahit olunduğu gibi önümüzdeki günlerde yine tarafımızdan taahhüt edilen süre içersinde tesisimizin tamamlanacağını ve projenin kısa süre içersinde gerçekleştirileceğini hep beraber göreceğiz” diye konuştu.

Kentin çöplerinin vahşice depolandığı Karaağaç bölgesini yeni yaşam alanları haline getireceklerini belirten Mesut Apaydın sözlerini şöyle tamamladı; “Toplu konut’u Karaağaç Mahallesi ile tanıştırarak bölgenin gelişmesinde katkıda bulunuyoruz. 696 konutun Ağustos ayında teslim edileceği bölgede yaklaşık 2 bin 500 kişi yaşayacak. Ayrıca alanda yapılacak modern okul, sağlık ocağı, spor alanları ve diğer soysal tesislerle birlikte mahallede büyük bir canlılık yaşanacak ve mahalle kalkınacak. Çöp alanını da bu bölgeden kaldırarak yaşanan sıkıntıları son vereceğiz. Hem Karaağaç bölgesindeki halk çöplükten kurtulacak hem de Uşaklılar olarak çevre kirliliğinin önüne geçeceğiz” diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 6 Şubat 2009 Cuma 14:17:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Mehmet IP: 78.172.3.xxx Tarih : 10.02.2009 14:37:05

bu saatten sonra bırak artık millete bişeyler vaat etmeyi..kurtuluşun yok...