2
Mayıs
2024
Perşembe
UŞAK

Apaydın Erdoğan'dan cevap bekliyor

Uşak Belediye Başkanı Mesut Apaydın yaptığı basın açıklamasında MHP adayı Ali Erdoğan’ı eleştirdi.

Kendisinden önceki dönemde başkanlık yapan Erdoğan’a sorduğu “Başladığın ve bitirdiğin bir proje söyle” sorusuna bir türlü cevap alamadığını iddia eden Apaydın, “Halkı kandıramazsın.”dedi.

29 Mart yerel seçimlerinde temiz siyasetten yana olduklarını ve hiç kimseyi karalama gibi bir düşüncelerinin olmadığını savunan Belediye Başkanı Mesut Apaydın “Doğrularla ve belgelerle konuşuyoruz. Yalan yanlış konularla halkımızın beynini yormuyoruz.“dedi.

MHP adayı Ali Erdoğan’ın “Mesut Apaydın’ın yaptığı projeler benim projelerimdir” iddiasında bulunduğunu ve vatandaşı yanılttığını iddia eden Apaydın, “Göreve geldiğimizde bizden önceki yönetimin projeleri ile değil sorunları ile uğraştık. Bırakın projeleri ilin geleceği için hiçbir çalışma yapılmamış. Bu büyük sorunların üstesinden gelmek için ben ve ekibim gece gündüz çalışarak yeni projeler ile Uşak’ın geleceğine yönelik çalışmalar yaptık. Ama biz görüyoruz ki aday arkadaşlar ‘Bu projeler bizimdi. Bizden kalan projeleri devam ettiriyorlar’ gibi iddialarda bulunuyorlar. Öncelikle bunları ispata davet ediyorum” diye konuştu.

Küçükler Barajı Projesi’nin 1996 yılında başladığını ancak geçmiş dönemdeki yönetim zamanında yeterli ödenek gelmediğini sözlerine ekleyen Başkan Apaydın, “Küçükler Barajı projesini biz yaptık demiyoruz. Ancak Küçükler Barajı Projesini hükümetimizin verdiği destek ile tamamladık. Ayrıca bununla yetinmeyerek Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ilimizi ziyareti esnasında bu barajdan şehre muhakkak su verilmesi konusunda talep yaptık. Talebimiz sonrası Başbakan Erdoğan, GAP’a gönderilecek olan 10 Milyon TL’yi bize göndererek arıtma tesisinin yapılmasını ve Uşaklıların hizmetinde kullanılmasına destek olmuştur. Arıtma tesisi projesi bizim dönemimizde yapılmış ve 1 yıl gibi bir sürede tamamlatılmıştır. Bunu kimse sahiplenmeye kalkışmasın. Eğer aksini ispat edemiyorsa halkı kandırmasın” diye konuştu.

Seçim çalışmaları kapsamında yaptıkları hizmetleri kusurlu göstermeye çalışan MHP Adayı Ali Erdoğan’ı halkı kandırmakla suçlayan ve belediye başkanlığı yaptığı 1999-2004 yılları arasında başlayıp bitirdiği hiçbir projesinin olmadığını öne süren Apaydın sözlerini şöyle tamamladı; “5 yılda Evsel Atık su Arıtma Tesisi, İçme Suyu Arıtma Tesisi, Dörtyol Köprülü Kavşak, Katlı Otopark ve İş Merkezi, Toplu Konut Uygulamaları, İtfaiye Binası, Dikilitaş Yaya Üst Geçidi, Çokkozlar Mesire Alanı, Asri Mezarlık, Asfalt Şantiyesi gibi projeleri hayata geçirdik. Bu projelerimizi eleştirip kusurlu göstermeye çalışanlar ne yapmış açıklasın. Bizden önce bu şehri yöneten Ali Erdoğan hangi projeleri gerçekleştirmiş. Kendi döneminde başlayıp bitirdiği bir tane projesini söylesin. Ben her açıklamamda bir soru soruyorum kendisine ancak bu soruya hiçbir cevap alamıyorum. Ama sormaktan da vazgeçmeyeceğim”
 

iha
Yayın Tarihi : 2 Mart 2009 Pazartesi 12:41:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
sevinç genç IP: 88.244.108.xxx Tarih : 4.03.2009 12:44:13

başkan bende sana soruyorum bana uşakta çukursuz lakasız bir km yok göster oyumu sana vereyim ama malesef yok bilmem kaç kilometre asfalt döktüm diyorsun nereye döktün biz göremedik yolları daralttın adın dar mesut oldu dörtyola köprü yaptırdın adın hörgüçlü mesut oldu uşakta anketlerde üçüncü sıradasın senin kendi döneminde yaptığın hiçbirşey yok hepsi ali erdoğanın projeleridir ve bu doğrudurda şansın olsa bile iki aliler yüzünden gene seçilemezsin kusura bakma gerçekler acıdır