2
Mayıs
2024
Perşembe
UŞAK

Apaydın sonunda patladı!

Uşak Belediye Başkanı Mesut Apaydın düzenlediği basın toplantısında, MHP adayı Ali Erdoğan ile CHP adayı Talat Arca'nın iddialarına cevap verdi. Halkı kandırmaya yönelik açıklamalar yapmakla suçladığı Ali Erdoğan'ı ağır bir dille eleştiren Apaydın, “Yalan ve iftiralarla halkı kandırımazsın”dedi.

AK Parti il binasında İl Başkanı Ali Işık, Merkez İlçe Başkanı Nuri Demir ve Kadın Kolları Başkanı Gülderen Arıtürk ile birlikte basın açıklaması yapan Belediye Başkanı Mesut Apaydın, “Ali Erdoğan MHP'nin değil Uşak'ın adayıyım diyor galiba MHP'nin adayı olmaktan utanç duyuyor”dedi. 17 yıl aradan sonra Uşak'a ilk defa Başbakan getirdiklerini söyleyen Apaydın, 29 Mart seçimlerinde 45 bin oy almayı hedeflediklerini kaydetti. 1999-2004 tarihleri arasında Belediye Başkanlığı yapan Ali Erdoğan'ı halka bilinmeyen maceralara sürüklemekle suçlayan Mesut Apaydın, “2004 seçimlerini bin 455 oyla kaybettiğini söylemiş. Oysa biz seçimleri 2 bin 888 oy farkla kazandık. Ya sayı saymayı bilmiyor ya da başka bir ilin sonuçlarından bahsediyor. 5 yıl başkanlık yaptı çıksın bir tane başlayıp bitirdiği projeyi anlatsın. Bir tek projesi dahi yok. Makam araçlarını satacağını söylemesi popülist politika anlayışıdır. Bunu kasabaya aza adayı olan bir insan bile söylemez. Kentsel dönüşüme “yıkışım” demek karşı çıkmaktır. Bu projeyi engellemek için iki yıl uğraştılar ama engelleyemeyecekler. Biz projenin uygulanabilirliğini araştırıyoruz. Mülk sahipleri ile görüşmeler yapıyoruz”dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) adayı Talat Arca'yı da eleştiren Mesut Apaydın, “Talat Arca, belediyeyi 60 milyon TL borca soktuğumu söylüyor. Eğer ben 60 milyon TL borç yaptıysam gitsin beni mahkemeye versin. Çünkü bu bir suçtur. Ben 60 milyon TL borç yaptıysam suç işlemişimdir. Belediyenin 2008 yılı bütçesi 60 milyon TL'dir. Bütçenin yüzde 10'u kadar borç yapabilirim bu da 6 milyon TL eder. Bu tür söylemlerle halkı kandırmaya çalışmasınlar. Gerçekleri söylesinler”dedi.

22 Temmuz 2007 seçimlerinde Uşak il merkezinde AK Parti'nin 45 bin oy aldığını MHP ve CHP'nin ise toplam 32 bin oy aldığını belirten Mesut Apaydın, “MHP ve CHP'nin aldığı toplam oy bizden 9 bin daha az. İki parti önce bu farkı nasıl kapatacaklar onu düşünsün. Biz 41 bin oy aldık. Bu kente yaptığımız yatırımlar ortada. Halkımız yaptığımız çalışmalar nedeniyle bize oy verdi. Yerel seçimlerde 45 bin oy hedefliyoruz. Biz beş yılda kente 100 milyon TL yatırım yaptık. Arıtma tesisleri, katlı otopark, itfaiye binası, köprülü kavşak gibi projeleri başlayıp bitirdik. Hizmet bizim işimiz ve Uşak'a hizmet etmeye devam edeceğiz. Uşak'a bizden önce 17 yıl boyunca başbakan gelmemiş. Biz 5 kez Başbakan getirdik. Kabine üyelerinin hepsi geldi. Kente bu ziyaretler sonunda ciddi yatırımlar aldık. 17 yıl boyunca Uşak'a hiç başbakan gelmemesi bir utanç tablosudur. Bizi eleştirenler önce bu başarısızlıklarını konuşsun”diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 4 Şubat 2009 Çarşamba 23:29:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?