2
Mayıs
2024
Perşembe
UŞAK

Apaydın'dan 3. sanayi müjdesi

Uşak Belediye Başkanı Mesut Apaydın, kentsel dönüşüm projesinde çalışmaların devam ettiğini ifade ederek TOKİ ile kent merkezinde 3. bir küçük sanayi sitesi kurmayı planladıklarını söyledi.

TOKİ ile kentsel dönüşüm projesi konusunda protokolün imzalandığı alanda bulunan hak sahipleri ile görüşmelerin devam ettiğini ifade eden Apaydın, şu ana kadar yaklaşık 448 kişiyle anlaşma sağladıklarını kaydetti.

Kentsel dönüşüm alanında bulunan hak sahipleriyle ilgili sözleşmeleri biran önce bitirmeyi hedeflediklerini belirten Apaydın, “Yaklaşık iki yıldır devam eden çalışmalarımız belli bir noktaya geldi. Belediye binası altında oluşturduğumuz büroda 744 hak sahibi ile görüşmelerimiz devam ediyor. Şuana kadar dönüşüm alanında mülk sahibi olan 448 kişi ile anlaşma sağlandı. Bu anlaşmaları kısa sürede bitirmeyi amaçlıyoruz. Hak sahipleriyle anlaşma aşamasını tamamladığımızda hepimizin rüyası olan kentsel dönüşüm projesini gerçekleştireceğiz.”dedi.

Kentsel dönüşüm alanında kiralık işyerlerinde faaliyet gösteren esnafı da düşündüklerini belirten Mesut Apaydın, “Kentsel dönüşümden ayrı olarak bu bölgede mülk sahibi olmayıp da kiralık dükkanlarda iş yapan küçük esnaflarımız içinde TOKİ ile kent merkezinde 3. bir küçük sanayi sitesi kurmayı planlıyoruz. Buradaki amacımız oradaki esnafın mağdur olmasını engelleyip modern bir sanayi sitesine taşınmalarını sağlamaktır. Karma organize sanayi bölgesi karşısında bulunan hazine arazisi üzerine 300 ve 400 metrekarelik 255 için proje çalışmalarımız tamamlandı. Öncelikli olarak kentsel dönüşüm alanında aktif olarak çalışan esnafımız için planladığımız iş yerlerinin istenildiğinde metrekareleri büyültülebilecek. Buradan işyeri sahibi olmak isteyen esnafımız 84 ay vadeyle dükkanları satın alabilecek” diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 14 Şubat 2009 Cumartesi 19:24:26
Güncelleme :14 Şubat 2009 Cumartesi 19:31:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Ali YİĞİT IP: 193.219.179.xxx Tarih : 15.02.2009 16:17:54

Yeni otogarın yanındaki sanayi sitesi zaten çok kötü bir görüntü Uşak için bir de TOKİ işbirliği ile merkeze yeniden bir sanayi sitesi mi inşa edilecek.Sanayi sitelerinin şehirden uzak olması gereklidir.Denem tahtasına dönmemeli Uşak.Sayın belediye başkanının cebinden çıkmıyor,bu paraları nasıl harcadın diye sorulmuyor,hep kısa vadeli düşünüyor.Caddenin kenarına diktiği borulara dönmesin.Planlı bir şehirleşme istiyoruz.Şehir merkezinde sanayi sitesi çok kötü bir görüntü.İlk defa Uşakta gördüm sanayi sitesi ile şehir içiçe.