2
Mayıs
2024
Perşembe
UŞAK

Arıtma tesisi yapmakla iş bitmiyor!

AK Parti Uşak Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Çevre Komisyonu Başkanı Nuri Uslu, Karma Organize Sanayi Bölgesi’ndeki arıtma tesisinin istenilen gibi çalışmadığını söyledi.

Uşak Cezaevi bitişiğinde bulunan tesisten yayılan koku nedeniyle mahkumların ve Ulubeylilerin sürekli şikayet ettiğini söyleyen Uslu, Çevre Başaknlığı’nın bu nedenle 25 bin TL ceza kestiğini ifade etti.

AK Parti’nin yerel seçim çalışmalarına kapsamında Karma Orgnize Sanayi Bölgesi’nde dericilerle yapılan toplantıda dericilerin sorunlarını dinleyen Uşak Milletvekilleri Mustafa Çetin ile Nuri Uslu, sıkıntıları aşmak için çalıştıklarını kaydetti. Uşaklı dericilerin Karma Organize Sanayi Bölgesi’ne taşınmasından kaynaklanan sorunları yakından takip ettiklerini belirten milletvekilleri, arıtma tesisini gerektiği gibi çalıştırmak zorunda olduklarını ifade etti.

Karma Organize Sanayi Bölgesi Arıtma Tesisi ile ilgili soruları yanıtlayan AK Parti Uşak Milletvekili Nuri Uslu, arıtma tesisin gerektiği gibi çalışmadığını, 25 bin TL'lik cezanın bu yüzden kesildiğini, Uşak E Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda kalan mahkumlar ile Ulubey ilçesinde ki vatandaşların sürekli olarak arıtma tesisini şikayet ettiklerini söyledi.

Arıtma tesisindeki kokudan dolayı rahatsız olan vatandaşların şikayetleri üzerine yapılan incelemeler sonucu Çevre bakanlığı tarafından 25 bin TL ceza kesildiğini anlatab Uslu, "Arıtma tesisin yapmakla iş bitmiyor. Arıtma tesisi olmayan pek çok bölgeden üç adım öndeyiz. Çevre Komisyonu olarak biz 25 ilde incelemelerde bulunduk. Gezdiğimiz iller arasında çevre yatırımları konusunda en iyi durumda olan biziz. Ancak bu arıtma tesisini en iyi şekilde çalıştırmak zorundayız. Biz sıkıntıları biliyoruz. Bu sıkıntıların çözümü için gerekli bakanlıklar ile sürekli görüşüyoruz. Uşak ili deri sektöründe önde gelen iller arasında. Bugün arıtma tesisinden kaynaklanan sıkıntılar bir gün bizim için avantaj haline gelecek. AB sürecinde zaten çevreyi kirleterek üretim yapmamız mümkün değil Uyum yasaları arasında çevre hassasiyeti de var. Arıtması olmayan iller zaten bu tesisleri yapmak zorunda kalacak. Biz arıtmalarımızı yaptığımız için bir adım önde olacağız”dedi.

SEKTÖREL VE BÖLGESEL TEŞVİK UYGULAMASINDA YER ALMAK İSTİYORUZ
AK Parti Milletvekili Mustafa Çetin ise, dericilerin sıkıntılarını gidermek için milletvekili seçildiği günden buyan çalıştığını ifade ederek 5084 sayılı teşvik yasasının bir yıl uzatıldığını bölgesel ve sektörel teşvik uygulamasında da Uşak’ın yer alacağını ifade etti.

Sektörel ve bölgesel teşvik uygulamasının Bakanlar Kurulu tarafından karara bağlanacağını da söyleyen Mustafa Çetin, “49 ilde uygulanan 8054 sayılı teşvik bir yıl uzatıldı. Bu daha sonra tekrar uzatılabilir. Biz önümüzdeki yıllarda uygulanacak sektörel ve bölgesel teşviktede yer almak istiyoruz. Bu konuda bakanlıklarla görüşmeler yapıyoruz. Uşak’ın özellikle tekstil, deri ve seramik sektöründe yeni teşvikte yer alması gerektiğini söylüyoruz. Deri sektöründe son yıllarda sürekli bir daralma yaşanıyor. Bu daralmadan sizlerde etkileniyorsunuz. Bunun üzerine taşınma ve arıtma sorunları da eklenince sıkıntınız bir kat daha arttı. Ancak bütün sorunların uzun vadede çözüleceğini düşünüyorum. Sektörel teşvik uygulamasında dericiliğin olduğunu biliyorum. Dericilik sektörü bundan faydalanacak. Böylece sıkıntılar azalacak. Önümüzdeki hafta Sanayi Bakanımız ilimize ziyaret edecek ve Karma Organize Sanayi Bölgesi’ne de gelecek. Bize aktardığınız sorunları hep birlikte aktarın”dedi.

iha
Yayın Tarihi : 14 Mart 2009 Cumartesi 17:38:59
Güncelleme :16 Mart 2009 Pazartesi 14:07:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?