19
Nisan
2024
Cuma
UŞAK

Arkalarında kimler var?

Uşak Deri Karma Organize Sanayi Bölgesi (UKOSB) Başkanı Akif Küplemez, çevre il ve ilçelerde doğaya zarar vererek deri üretimi yapanlara hiçbir yaptırım uygulanmadığını iddia etti.

Küplemez, düzenlediği basın toplantısında çevre il ve ilçelerde bulunan bazı tekil deri işletmeleri ile organize sanayi bölgelerinin atık sorunları hakkında değerlendirmelerde bulundu. Denizli, Manisa ve Aydın'da arıtma tesisi bulunmayan bazı işletmelerin bulunduğunu ileri süren Küplemez, bu işletmelerin Büyük Menderes ve Gediz nehirlerini ağır sanayi atıklarıyla kirlettiklerini ifade etti.

Aırtma tesisi olmayan deri işletmelerine hiçbir yaptırım uygulanmadığını ileri süren Küplemez, şunları söyledi:

"Kula, Salihli ve Karacasu'da üretim yapan dericiler, yıllardır doğaya zarar veriyor. Fakat hala yetkililer, arıtmayla üretim yapan Uşak Deri Karma OSB'nin üzerine geliyor. Arıtmasız üretim yapan dericilerin arkasında kimlerin olduğunu merak ediyoruz? UKOSB'da günlük ortalama 26 bin metreküp atık su arıtılıyor. Tesisinin elektrik, bakım onarım, personel ve kimyasal malzeme gibi giderleri var. Bu giderleri iş adamlarımız karşılıyor. Kısa süre önce mevcut arıtmanın daha iyi çalışması için 3 milyon TL gibi bir yatırım planladık. Şu anda yedekleme ünitesi yapılıyor." - 

AA
Yayın Tarihi : 25 Haziran 2013 Salı 15:12:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?