2
Mayıs
2024
Perşembe
UŞAK

Asansör denetiminde düzenleme

Uşak Belediye Başkanı Mesut Apaydın, asansör kontrol ve denetimi konusunda yeni bir düzenlemeye gidileceğini belirtti.

Makine Mühendisleri Odası ve Elektrik Mühendisleri Odası ile yönelik protokol imzaladıklarını ancak denetim çalışmaları konusunda vatandaşımızdan yeterli talep alamadıklarını belirterek Apaydın, 2009 yılında bu konuda daha etkin bir çalışma yürüteceklerini söyledi.
Belediye Başkanı Mesut Apaydın yaptığı açıklamada asansör kullanılan binaların her yıl asansörlerini Makine Mühendisleri Odası ve Elektrik Mühendisleri Odası tarafından denetlenmesinin sağlanması gerektiğini ifade ederek, “Artık Uşak belediyesi olarak 2009 yılında bu konuda daha etkili bir çalışma yürüteceğiz. Konunun ciddiyetini halkımıza anlatacağız. Asansörlerin bakımları tam olarak yapılmadığı zaman kötü sonuçlara zemin hazırlamış oluruz. Bu tür denetlemeler zamanında ve gerekli titizlik gösterilerek yapılmadığı takdirde zaman zaman ölümle sonuçlanan kazalar meydana gelmektedir” dedi.
Başkan Apaydın "Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’nın asansör yönetmeliği gereği asansörlerin bakım ve denetimleri, yapının bulunduğu belediye veya valilik tarafından yaptırılması söz konusudur. Bu yasa çerçevesinde, sağlıklı ve güvenli şekilde kullanılması için asansörlerin yıllık periyodik kontrol protokolünü imzaladık. Kontroller Makine Mühendisleri Odası ve Elektrik Mühendisleri Odası’nın görevlendireceği mühendisler tarafından yapılacaktır. Bakımı yaptırılmayan asansörlerde meydana gelen kazalardan yönetmelik gereği apartman yönetimi sorumlu tutulacak. Aparman yöneticileri bakım sözleşmeleri ile belediyemize başvurmaları durumunda gerekli bilgi verilecek" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 8 Ocak 2009 Perşembe 20:23:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?