2
Mayıs
2024
Perşembe
UŞAK

Asfalt uğruna yol kestiler!

Uşak'ın Elmalıdere mahallesinde ikamet eden bir grup vatandaş belediyenin söz vermesine karşın sokakları asfaltlama yapmamasını protesto ederek belediye önünde eylem yaptı.

Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı protesto gösterisi Belediye Başkan Yardımcısı Muhammet Gür'ün vatandaşlara asfalt sözü vermesi üzerine sona erdi.

Elmalıdere Mahallesi Çam sokakta yaşayan yaklaşık 35 kişilik bir grup bugün sabah saatlerinde Uşak Belediyesi önüne gelerek sokaklarının asfaltlanmamasını protesto etti. Mahallede sokakların dokuz yıldır asfaltlanmadığını iddia eden grup alkışlarla belediye Başkanı Ali Erdoğan'ı protesto ederek kendisiyle görüşmek istedi.

Polis ekipleri belediye önünde eylem nedeniyle geniş güvenlik önlemi aldı. Mahalle sakinlerinden Cevriye Tilki (61) yaptığı açıklamada mahallede altyapı çalışmasının yapılmadığını, yolların toprak olduğunu, seçim zamanında kendilerinden oy istemeye gelen politikacıların seçimden sonra ortadan kaybolduğunu söyledi.

Başkan Erdoğan'ın seçim döneminde gelip kendilerine asfalt için söiz verdiğini ancak seçimden sonra bu sözünü unuttuğunu iddia eden Cevriye Tilki ve mahalle sakinleri kışın çamur, yazın ise toz topraktan bıktıklarını dile getirdiler. Çocuklarının sokakta toz toprak nedeniyle oyun oynayamadığını söyleyen Celal Tilki (45) ise Belediye Başkanı Ali Erdoğan'ı verdiğini sözleri unutmakla suçladı. Eylem üzerine belediye önüne inerek öfkeli kalabalıkla görüşen Uşak Belediye Başkan Yardımcısı Muhammet Gür, yol sorununun 15 gün içerisinde çözüleceğini söyledi. Başkan yardımcısı Gür'den söz alan grup olaysız bir şekilde dağıldı.
 

İHA
Yayın Tarihi : 28 Ağustos 2009 Cuma 21:20:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?